ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τρίτης

Πρόσωπα της Τρίτης

Μεγάλος νικητής των φετινών μουσικών βραβείων του MTV ήταν ο 19χρονος Σον Μέντεζ (φωτ.), ο οποίος έφυγε με τέσσερις διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τον καλύτερο καλλιτέχνη και το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς. Χαμένη θεωρείται η επίσης δημοφιλέστατη Τέιλορ Σουίφτ, η οποία δεν κατέκτησε κάποιο βραβείο.

(…) Ως «τρομερά μνημειώδες λάθος» χαρακτήρισε το ρετουσάρισμα της εικόνας της Λουπίτα Νιόνγκο (φωτ.) η φωτογράφος Αν Λι, η οποία την απαθανάτισε για λογαριασμό του περιοδικού Grazia. Η δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε απογοητευμένη όταν είδε πως η χαρακτηριστικά αφρικανική φόρμα των μαλλιών της είχε «πειραχθεί» για να φτάσει πιο κοντά σε ευρωκεντρικά πρότυπα. Η φωτογράφος πάντως ισχυρίζεται πως η συγκεκριμένη επεξεργασία δεν έγινε λόγω φυλετικού μίσους, αλλά εξαιτίας καθαρής άγνοιας και απρονοησίας.

(…) Σε έξι μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο Γιώργος Λούκος (φωτ.) από γαλλικό δικαστήριο για «διακρίσεις στον χώρο εργασίας». Το 2014, ως διευθυντής στην Οπερα της Λυών, δεν ανανέωσε συμβόλαιο χορεύτριας που μόλις είχε επιστρέψει από άδεια τοκετού. Το δικαστήριο, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του κ. Λούκου η 34χρονη Καρλίν Μαριόν, του επέβαλε και πρόστιμο 5.000 ευρώ, 20.000 ευρώ ως αποζημίωση στη Μαριόν και 4.000 ευρώ ως αποζημίωση στο συνδικάτο των Υπαλλήλων Καλλιτεχνών και Μουσικών της Λυών. Ο Γιώργος Λούκος δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.