Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy 2018, οι οποίες βρίσκουν τον ράπερ Jay-Z (φωτ.) υποψήφιο σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλον καλλιτέχνη. Πίσω του βρίσκεται ακόμη ένας χιπ χοπ καλλιτέχνης, ο Kέντρικ Λαμάρ, με επτά. Ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Εντ Σίραν φαίνεται να παραμερίζεται, καθώς ο δίσκος του «Divide» βρίσκεται υποψήφιος στη κατηγορία για τον καλύτερο ποπ δίσκο.

(…) Εντύπωση προκαλεί όμως και το ότι η Tέιλορ Σουίφτ δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα παρόλη την επιτυχία του single της που κυκλοφόρησε φέτος. Τέλος, οι Λέοναρντ Κοέν και Κρις Κορνέλ, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή το 2016 και το 2017 αντίστοιχα, είναι υποψήφιοι για το βραβείο «Best Rock Performance». Το σπουδαίο μουσικό γεγονός συμπληρώνει εξήντα έτη ιστορίας και για τον σκοπό αυτό η τελετή απονομής θα μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη και στο Madison Square Garden. Τα εξηκοστά βραβεία Grammy θα διεξαχθούν στις 28 Ιανουαρίου 2018, λίγο νωρίτερα ημερολογιακά σε σύγκριση με τα τελευταία έτη. Σε ρόλο οικοδεσπότη θα βρίσκεται ο Τζέιμς Κόρντεν.

(…) Το πρώτο βραβείο για ταινία μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest της Χαλκίδας (ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή) απονεμήθηκε στη «Μεγάλη ουτοπία» του Φώτου Λαμπρινού. Το πολύ αξιόλογο φιλμ, που πραγματεύεται τα γεγονότα και την κληρονομιά της Οκτωβριανής Επανάστασης, ξεχώρισε από τη φετινή παραγωγή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «Drifting Generation» της Στέλλας-Νικολέττας Δροσσά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή