Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 19 Μαΐου, θα είναι φέτος η λαμπερή Κέιτ Μπλάνσετ (φωτ.). Είναι η 12η γυναίκα που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο, τέσσερα χρόνια μετά τη σκηνοθέτιδα Τζέιν Κάμπιον. Η επιλογή της Κέιτ Μπλάνσετ είναι και μια τοποθέτηση της διοργάνωσης αναφορικά με το κίνημα της σεξουαλικής παρενόχλησης –στο οποίο έπαιξε ηγετικό ρόλο η Αυστραλή ηθοποιός– που έχει συνταράξει τον χώρο του κινηματογράφου.

(…) Υπήρξε παραγωγός και μάνατζερ των Black Sabbath και Fleetwood Mac μεταξύ άλλων, αλλά και ο άνθρωπος που προώθησε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Μπιτλς, το «Love Me Do». Ο Τόνι Κάλντερ  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών και αφού είχε νοσηλευτεί με βαριά πνευμονία. Μία από τις τελευταίες του δουλειές ήταν μια βιογραφία των Abba, που έγραψε μαζί με τον Aντριου Λουγκ Ολντχαμ.

(…) Τα έβαλε για άλλη μια φορά με τα συστημικά media ο Ντόναλντ Τραμπ. Mέσω του αγαπημένου του Τwitter, δήλωσε ότι θα θεσπίσει βραβεία για τα πιο αναξιόπιστα και διεφθαρμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τρολάροντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο διάσημος παρουσιαστής του «Saturday Night Live», Στίβεν Κολμπέρ , έσπευσε να διεκδικήσει ένα απ’ αυτά τα βραβεία μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter. Ο Κολμπέρ, γνωστός πολέμιος του Τραμπ, έγραψε: «Είμαι ενθουσιασμένος! Ραντεβού στο κόκκινο χαλί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή