Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης (φωτ.) επιστρέφουν στις 2 Μαρτίου, σαν μοναχικοί λύκοι αυτή τη φορά, στην αίθουσα ενός αγαπημένου παλιού κινηματογράφου της πόλης, στο ιστορικό «Τριανόν». Οι δυο τους μόνοι πάνω στο πάλκο θα παρουσιάζουν παλιά και νέα τραγούδια από τις «Ανάσες των λύκων» και το «Πότε θα φτάσουμε εδώ» και καινούργιες διασκευές ρεμπέτικων, λαϊκών και ροκ τραγουδιών με όσο θόρυβο χρειάζεται. Ο αριθμός των εισιτηρίων θα είναι περιορισμένος, οπότε σπεύσατε.

(…) Τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Αϊζενστάιν τίμησε χθες με ένα όμορφο λογότυπο στη μηχανή αναζήτησής της η Google, θυμίζοντάς μας τον κορυφαίο κινηματογραφιστή. Γεννημένος στη Ρίγα της Λετονίας το 1898, ο Αϊζενστάιν υπήρξε πρωτοπόρος του παγκόσμιου σινεμά, εισάγοντας νέες προσεγγίσεις στο μοντάζ και επηρεάζοντας αναρίθμητους μετέπειτα δημιουργούς. Οχι τυχαία, οι ταινίες του, όπως το «Θωρηκτό Ποτέμκιν», συνεχίζουν και σήμερα να διδάσκονται σε όλες τις σχολές κινηματογραφίας.

(…) Mια ντίβα έρχεται στην Αθήνα. Η διάσημη ερμηνεύτρια Λάρα Φαμπιάν θα δώσει μία συναυλία στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβον Ντο στις 19 Μαΐου. Γεννημένη στο Βέλγιο, από Φλαμανδό πατέρα και Σικελή μητέρα, η ξεχωριστή τραγουδίστρια συνδυάζει τη φωνή με την άψογη σκηνική παρουσία, τη συγκινητική ερμηνεία με τη θεατρικότητα και την ικανότητα να τραγουδάει σε επτά γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, φλαμανδικά, γερμανικά, ρωσικά. Οι πωλήσεις των δίσκων της έχουν φτάσει τα 32 εκατομμύρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή