Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο σπουδαίος Νοτιοαφρικανός τρομπετίστας Χιου Μασεκέλα (φωτ.). Με καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από πέντε δεκαετίες, ο πατριάρχης της νοτιοαφρικανικής τζαζ παράδοσης ήταν γνωστός τόσο για την πολιτική του δράση στο πλευρό του Νέλσον Μαντέλα όσο βέβαια και για την τέχνη του, η οποία τον έφερε κοντά σε θρύλους όπως ο Μάιλς Ντέιβις και ο Τζον Κολτρέιν. Είχε μάλιστα συνεργασίες επί σκηνής με σταρ σαν την Τζάνις Τσόπλιν, τον Οτις Ρέντινγκ και τον Τζίμι Χέντριξ.

(…) Την απόφασή του να αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις, την παραμονή μάλιστα των συναυλιών του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε ο Νιλ Ντάιαμοντ. O σπουδαίος Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης εξήγησε πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από συμβουλή των γιατρών του και αφού του είχε διαγνωστεί η νόσος του Πάρκινσον. Απολογούμενος μάλιστα στους θαυμαστές του και ευχαριστώντας για τις δεκαετίες της υποστήριξης, ανέφερε πως σχεδιάζει να μείνει ενεργός, γράφοντας και ηχογραφώντας για πολύ καιρό ακόμη.

(…) Μαρία Φαραντούρη, Ελλη Πασπαλά. Εχουν συνεργαστεί και άλλη φορά με επιτυχία στη σκηνή. Ομως στον «Παρνασσό» η συνάντησή τους το περασμένο Σάββατο είχε ιδιαίτερη συγκίνηση. Μια μουσική διαδρομή με τον Τάκη Φαραζή και τον Ντέιβιντ Λιντς που περιείχε πολλούς σταθμούς. Ομως, ένα μικρό διαμαντάκι στο τέλος, το «Ανοιξε γιατί δεν αντέχω» των Γιάννη Παπαϊωάννου – Χαράλαμπου Βασιλειάδη, έκανε τη διαφορά αυτήν τη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή