ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

prosopa-tis-paraskeyis-2229774

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Μαρκ Σμιθ (φωτ.), ψυχή του post punk συγκροτήματος The Fall, το οποίο έπαιξε κεντρικό ρόλο στη σκηνή του Μάντσεστερ κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Ο ίδιος ο Σμιθ ήταν αντισυμβατική και συχνά αμφιλεγόμενη μορφή, γνωστός και για τις θυελλώδεις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, αριθμούνται σε 66 μέσα στη διάρκεια των ετών. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η τελευταία του σύζυγος –από το 2001– ήταν η Ελληνίδα Ελενα Πούλου, η οποία υπήρξε επίσης μέλος των The Fall.

(…) Μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ, την οποία υποδύθηκε κατά κοινή ομολογία εξαιρετικά στο «The Queen», η Ελεν Μίρεν ετοιμάζεται για άλλον ένα… μοναρχικό ρόλο. Αυτή τη φορά θα ερμηνεύσει τη Μεγάλη Αικατερίνη, σε μια μίνι σειρά παραγωγής του βρετανικού Sky σε συνεργασία με το HBO. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα δράμα το οποίο «ανατέμνει την πολιτικά χαώδη και σεξουαλικά φορτισμένη αυλή τής πιο ισχυρής γυναίκας μονάρχη στην Ιστορία».

(…) Ομιλία με θέμα «Ο Μάης του ’68: 50 χρόνια μετά» θα δώσει αυτό το Σάββατο στις 7 μ.μ., ο Γάλλος φιλόσοφος Alain Badiou στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Επίσης, σήμερα Παρασκευή, ο ίδιος θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ποίηση και Φιλοσοφία».