Πρόσωπα της Τρίτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από δύο χρόνια πήραμε μια γεύση όταν μας επισκέφθηκε με το παράλληλο μουσικό πρότζεκτ των Last Shadow Puppets. Το πραγματικό δημιουργικό σύμπαν του Αλεξ Τέρνερ (φωτ.), ωστόσο, θα το απολαύσουμε φέτος που, όπως ανακοινώθηκε χθες, έρχεται για πρώτη φορά με τους «βασικούς» Arctic Monkeys σαν headliner του Rockwave Festival. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Terra Vibe της Μαλακάσας, με την προπώληση να ξεκινά την προσεχή Πέμπτη και τα εισιτήρια να κοστίζουν 69 ευρώ.

(…) Το ότι βρίσκεται στα σκαριά μια ταινία για τη ζωή της Αρίθα Φράνκλιν ήταν γνωστό. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ποια θα την υποδυθεί, «τολμώντας» να αναμετρηθεί με τις αξεπέραστες ερμηνείες της. Η εκλεκτή βρέθηκε λοιπόν και είναι η Τζένιφερ Χάντσον, η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός του «Dreamgirls» που ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της. Να γίνει η… βασίλισσα της σόουλ. Η ανακοίνωση συνδυάστηκε με την απονομή των φετινών Γκράμι, θεσμού στον οποίο η Αρίθα Φράνκλιν έχει γράψει ιστορία με 17 βραβεία.

(…) Συνεργάστηκε σε πολλές κλασικές πλέον ταινίες του Μελ Μπρουκς, γράφοντας πρωτότυπη μουσική. Η πιο διάσημη σύνθεσή του είναι το μουσικό θέμα του «Young Frankestain», για το οποίο είχε γράψει μια μουσική βασισμένη στο βιολί, η οποία παίζει ρόλο-κλειδί στην ιστορία. Εκτός από τον κινηματογράφο, ο Τζον Μόρις που πέθανε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του, στη Νέα Υόρκη, είχε γράψει μουσικές για πολλές θεατρικές παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, ιδίως τις δεκαετίες 1960 και 1970.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή