Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα 45 τους χρόνια γιορτάζουν οι Roxy Music και ο Μπράιαν Φέρι (φωτ.) θυμάται στον «Γκάρντιαν» την ανάγκη του δημοφιλούς συγκροτήματος να ξεχωρίσει από τις ροκ μπάντες της εποχής και να δημιουργήσει τον δικό της ξεχωριστό ήχο. «Πολλές ηχογραφήσεις από το πρώτο μας άλμπουμ έγιναν τελικές με την πρώτη ή τη δεύτερη φορά. Πολλά από τα τραγούδια μας μοιάζουν με κολάζ διαφορετικών ήχων και στυλ, που άλλαζαν ακόμα και μέσα στα κομμάτια», λέει ο διάσημος καλλιτέχνης.

(…) Μετά τον πανικό που προκάλεσε η υπόθεση Σπέισι, το «House of Cards» μπαίνει ξανά σε διαδικασία γυρισμάτων προκειμένου να ολοκληρώσει τον έκτο και τελευταίο κύκλο του. Χωρίς πια τον εμβληματικό πρωταγωνιστή της, η δημοφιλής σειρά του Netflix αναμένεται να ρίξει περισσότερο βάρος στον χαρακτήρα της Ρόμπιν Ράιτ, ενώ για να καλυφθεί το κενό έρχονται και ενισχύσεις, συγκεκριμένα η Νταϊάν Λέιν και ο Γκρεγκ Κινίαρ, οι οποίοι θα προστεθούν στο καστ γι’ αυτήν τη σεζόν.

(…) Ο Αμερικανός κριτικός τέχνης και ιστορικός Ρόμπερτ Πίνκους-Βίτεν έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 82 ετών. Στη διάρκεια της σπουδαίας πορείας του ανακάλυψε και παρουσίασε νέους εικαστικούς καλλιτέχνες, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, επιμελήθηκε πολλές εκθέσεις, ενώ ήταν και σύμβουλος για θέματα τέχνης σε γνωστούς Αμερικανούς συλλέκτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή