Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιχαρείς θα παραλάβουν ο Τζέιμς Χέτφιλντ (φωτ.) και το υπόλοιπο συγκρότημα των Metallica το «Νομπέλ» της μουσικής, το διεθνές σουηδικό βραβείο Πόλαρ, τον ερχόμενο Ιούνιο. Το θρυλικό συγκρότημα είναι το πρώτο από τη μέταλ μουσική σκηνή στο οποίο απονέμεται το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 90.000 λιρών, που θα δοθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πριν από τους Metallica είχαν τιμηθεί η Τζόνι Μίτσελ, ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Τσακ Μπέρι.

(…) Περισσότερο για τη σχέση των ενηλίκων με την τεχνολογία ανησυχεί η φημισμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Τζούντιθ Κερ παρά για εκείνη των παιδιών. Γιορτάζοντας την 50ή επέτειο από την έκδοση της διάσημης ιστορίας της «Η τίγρης που ήρθε επίσκεψη», η 94χρονη συγγραφέας είπε πως φοβάται ότι κάποια στιγμή «μια τίγρης θα περάσει τον δρόμο και κανένας δεν θα την προσέξει εκτός από εμένα», διότι οι άνθρωποι που κοιτούν τα τηλέφωνά τους χάνουν στιγμές «επειδή ο κόσμος είναι αρκετά ενδιαφέρων». Πιο παλιά οι γονείς ανησυχούσαν επειδή τα παιδιά τους διάβαζαν πολύ, πρόσθεσε η συγγραφέας, θέλοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των ενηλίκων.

(…) Κόντεψε να χάσει τη φωνή της η Τέιλορ Σουίφτ με την εναντίον της μήνυση για λογοκλοπή που υπέβαλαν οι δημιουργοί Σον Χαλ και Νάθαν Μπάτλερ για το τραγούδι της «Shake it off». Ωστόσο, σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις των στιχουργών και απάλλαξε τη Σουίφτ με το σκεπτικό ότι οι φράσεις που φέρεται να «έκλεψε» είναι τόσο σύντομες που δεν χρήζουν πνευματικής προστασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή