Ενα εικοσιτετράωρο με τον σκηνοθέτη Eνκε Φεζολλάρι

Ενα εικοσιτετράωρο με τον σκηνοθέτη Eνκε Φεζολλάρι

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

09.30

Αυτή είναι η αγαπημένη ώρα που αρχίζει το ξυπνητήρι και τραντάζει όλο το σπίτι. Συνήθως όταν φιλοξενώ τη μητέρα μου είναι το σταθερό που αναλαμβάνει χρέη ξυπνητηριού, μιας και όλες οι φίλες την αναζητούν, αλλά στις περιπτώσεις των δέκα μηνών τον χρόνο που κατοικώ μόνος, το κινητό είναι εκείνο που με καλημερίζει με τον σπαστικό ήχο του ξυπνητηριού. Στο μπάνιo βουρ για δόντια και νερό στο πρόσωπο, μετά σειρά έχει ένα ποτήρι χλιαρό νερό με κουρκουμά και πιπέρι ή σιταρόχορτο (εδώ άρχισαν οι ψαγμένες διατροφικές συνήθειες) και ενίοτε χυμό λεμόνι.

Βουτιά στην καφεΐνη μετά τα υγιεινά, καφέ Γουατεμάλας και μπαχαρικά αρωματισμένο φίλτρου που παίρνω από το καφεκοπτείο της γειτονιάς στο Παγκράτι (να προτιμάτε φρεσκοκομμένο καφέ και όχι τις μεγάλες και συσκευασμένες μάρκες) και ως καπνιστής το πρώτο τσιγάρο πάντα ακούγοντας Pepper FM. Επειτα από λίγο έρχεται η σειρά του δεύτερου τσιγάρου όπου χαζεύω στο Facebook, YouTube, emails και φυσικά πολιτική ενημέρωση, ουπς, και τρίτο τσιγάρο διότι πρέπει να οργανώσω την ημέρα, ατζέντα, τηλέφωνα με συνεργάτες, και όπως πάντα έχω αργήσει.

11.30-12.00

Oταν δεν διδάσκω ή δεν είμαι σε πρόβες, είναι η καλύτερη ώρα για το γυμναστήριο, οπότε δρασκελίζω τα σκαλιά και, ναι, μια ώρα προπόνηση και μετά πετάς. Αυτό συμβαίνει τρεις φορές την εβδομάδα – αν και πιέζομαι το οφείλω στο σώμα μου να πάω. Μετά επιστροφή στο σπίτι για ντους και επιτέλους μπορείς να αρχίσεις τη μέρα σου γεμάτος.

13.00

Ενα γρήγορο σνακ, μια μπανάνα και ένα τοστ με τυρί και είσαι ήδη στον δρόμο για την πρόβα. Προτιμώ να περπατάω στην Αθήνα πολύ, αλλά φυσικά κινούμαι και με τα ΜΜΜ. Το περπάτημα στην πόλη σού δίνει την ευκαιρία να παρατηρείς ανθρώπους, κτίρια, να ρουφάς όλη αυτή την αγριότητα αλλά συνάμα τη βουή της μεγαλούπολης, να βλέπεις τρυφερές εικόνες, εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης, ρημαγμένα κτίρια και από την άλλη, χαμόγελα (ναι! και όμως κυκλοφορούν ακόμη). Οταν έχω ρεπό είναι η ιδανική ώρα για σούπερ μάρκετ ή λαϊκή, άνθη από τον ανθοπώλη (πάντα χρυσάνθεμα) και πάντα ψάρι στο τραπέζι με πατάτες τηγανητές.

19.00

Συνήθως η ώρα που έχει τελειώσει η πρόβα ή το μάθημα, επιστρέφω πάντα από Αρεοπαγίτου, Στύλους Ολυμπίου Διός, Ζάππειο, Καλλιμάρμαρο, είναι ένας περίπατος που με ξεκουράζει, αδειάζει το μυαλό μου και να με στο Παγκράτι, σπίτι, μαγείρεμα, ανάγνωση και μελέτη.

22.00

Είναι η ώρα που θα μιλήσω με τη μαμά στο Skype και την αδερφή μου (και οι δύο ζουν σε άλλες χώρες, στην Αλβανία και στον Καναδά). Ενα ντους χαλαρό και φυσικά να με πάλι έξω στον δρόμο. Είναι η ώρα που θα επισκεφτώ τα μαγαζιά φίλων για ένα χαλαρό ποτό, στα μπαρ μαθαίνεις τις πιο αλλόκοτες ιστορίες. Ετσι θα βρεθώ στον «Βυσσινόκηπο» ή στο «Τραλαλά» που εκτός από τα dj set που αναλαμβάνω εκτάκτως, είμαι και θαμώνας.

00.00

Είναι η ώρα του δεύτερου ποτού και η επιστροφή στο σπίτι. Προτιμώ να γυρίζω με τα πόδια, να συνομιλήσω με τον εαυτό μου και να σκεφτώ τα πράγματα, απολογισμός ημέρας. Μόλις φτάνω σπίτι, λίγο διάβασμα και πολλές σειρές στην τηλεόραση…

02.30

Ηδη τα ματάκια μου κλείνουν, μην ξεχάσω να βάλω το ξυπνητήρι και φυσικά δόντια και ένα ποτήρι μέντα για detox.

​​Ο Eνκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί το «Η αγάπη άργησε μια μέρα» στο θέατρο Αργώ και το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο Tempus Verum.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή