Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεικτικό της κατάστασης σύγχυσης που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στον κόσμο του Χόλιγουντ σχετικά με τη νέα, μετά Ουάινσταϊν εποχή ήταν ένα στιγμιότυπο από την πρόσφατη τελετή απονομής των Οσκαρ. Ο βετεράνος αστέρας του NBA Κόμπι Μπράιαντ (φωτ.) έχει μόλις κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο για το σύντομο animation «Dear Basketball», τον συγκινητικό αποχαιρετισμό στο αγαπημένο του άθλημα. Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι όρθιοι τον αποθεώνουν – αποτελεί άλλωστε κορυφαίο είδωλο για την πόλη του Λος Αντζελες. Το… προβληματάκι είναι ότι το 2003 ο Μπράιαντ είχε κατηγορηθεί, με βάσιμες ενδείξεις, για τον βιασμό μιας 19χρονης.

(…) Συγγνώμη ζητάει από τις γυναίκες μουσικούς ο Ντέιβιντ Μπερν των Talking Heads για τον αποκλεισμό τους από τον νέο του δίσκο, για τον οποίο συνεργάστηκε με 25 άνδρες συναδέλφους του. «Η έλλειψη εκπροσώπησης (των γυναικών) είναι ευρεία και προβληματική στη δουλειά μας», λέει σε ανακοίνωσή του και κάνει λόγο για μια «γελοία» απόφασή του που δεν αντικατοπτρίζει το ποιος πραγματικά είναι. «Ποτέ δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου ως “έναν από αυτούς του τύπους”, αλλά μάλλον είμαι σε κάποιον βαθμό», κατέληξε η ανακοίνωση.

(…) Με καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση έρχεται αντιμέτωπος ο γνωστός κινηματογραφιστής και κάτοχος του Χρυσού Λέοντα της Βενετίας Κιμ Κι Ντουκ. Οι ανώνυμες καταγγελίες γυναικών ηθοποιών έγιναν μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, όπου ισχυρίστηκαν ότι ο Κι Ντουκ τους επιτέθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων σε ταινίες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή