Ενα εικοσιτετράωρο με τη μουσικό Γιάννα Βασιλείου

Ενα εικοσιτετράωρο με τη μουσικό Γιάννα Βασιλείου

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

11.30-14.00

Πρωί. Ναι, για μένα αυτή η ώρα είναι πολύ πρωινή. Σπανίως χρειάζεται να πέσω στην ανάγκη κάποιου ξυπνητηριού, καθώς έχω φροντίσει όλες μου οι δουλειές και τα μαθήματα να ξεκινούν από το μεσημέρι και μετά. Πρώτη μου κίνηση να ελευθερώσω τα τρία ζωάκια μου σε όλο το σπίτι. Δεν υπάρχει καλύτερο από το να βλέπεις πρώτα κάθε μέρα αυτά τα χαρούμενα πλασματάκια. Αφού τα φροντίσω, έρχεται η ώρα για την αγαπημένη μου απόλαυση κάθε πρωινού. Σοκολατένια δημητριακά με γάλα. Εθισμένη χρόνια τώρα σε αυτά. Την υπόλοιπη ώρα που μου μένει μέχρι την ώρα κοινής ησυχίας –βασανιστική για κάθε μουσικό– την περνάω στο πιάνο μου. Σκάλες, Hanon, Μπαχ, Μότσαρτ και Σοπέν είναι καθημερινά στο ρεπερτόριο μελέτης μου. Με συγκεντρώνει και με ηρεμεί η μελέτη μουσικών οργάνων. Καμιά φορά τη θέση του πιάνου παίρνει η κιθάρα ή τα ντραμς.

14.00-18.00

Οι ώρες της αυτοβελτίωσης όπως μου αρέσει να λέω. Μαθήματα μουσικής, φωνητικής αλλά και οι ώρες της γυμναστικής και του χορού. Με ένα μικρό διάλειμμα γύρω στις 16.00 για το μεσημεριανό μου γεύμα, το οποίο συνοδεύεται πάντα από λίγη τηλεόραση. Φροντίζω τα περισσότερα από αυτά που κάνω να είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου γιατί δεν μου αρέσει να λείπω πολλές ώρες συνεχόμενα από αυτό. Η σχέση μου με τους δασκάλους μου είναι από τα ιερότερα πράγματα για μένα και απαραίτητη για τη συνολική μου υπόσταση. Νιώθω ατελής αν παραμελήσω τα μαθήματά μου.

18.00-21.00

Οι σημαντικότερες προσωπικές μουσικές μου ώρες. Αυτές ενορχηστρώνω, τραγουδάω, προβάρω, ετοιμάζω τις λίστες μου για όποια επερχόμενη εμφάνιση και προγραμματίζω τα πάντα. Αν υπάρχει χρόνος θα βρεθώ για λίγη κουβέντα με την αδερφή μου ή παρέα με κάποιους φίλους γείτονες, μαζί με ένα πόσιμο μείγμα βοτάνων τους χειμερινούς μήνες.

21.00-01.00

Η πρώτη μου επιλογή πάντα για το βράδυ είναι να πάω σε κάποιο λάιβ, να ακούσω ωραία μουσική ή να παρακολουθήσω κάποια –κατά προτίμηση μουσικοθεατρική– παράσταση. Θέλω να υποστηρίζω φίλους και συναδέλφους σε ό,τι κάνουν. Ευτυχώς είμαι τυχερή να περιτριγυρίζομαι από πάρα πολλούς ταλαντούχους φίλους και μου δίνονται πολλές ευκαιρίες να τους θαυμάζω. Δεν βγαίνω ποτέ όμως το βράδυ «για ποτό». Ούτε πίνω, ούτε καπνίζω, ούτε με ευχαριστεί η ένταση που υπάρχει στους νυχτερινούς χώρους. Οπότε αν δεν υπάρχει μια καλλιτεχνική συνθήκη, προτιμώ να κάτσω σπίτι μου με καλή παρέα, κουβέντα και παχυντικό φαγητό.

01.00-04.00

Ακόμα κι αν καταφέρω να ξαπλώσω γύρω στη μία, ξεκινάει το νυχτερινό μου πρόγραμμα που συνήθως διαρκεί δυο-τρεις ώρες μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Διάβασμα βιβλίων, καταγραφή σκέψεων ή στίχων, παρακολούθηση ξένων σειρών ή ντοκιμαντέρ, Ιντερνετ και επικοινωνία μέσω των social media. Φανταστείτε το κομοδίνο μου σαν ένα μικρό γραφείο, με βιβλία, τετράδια, μολύβια, ακουστικά και ηλεκτρονικές συσκευές. Ξεκινάει έτσι η διαδικτυακή μουσική μου αναζήτηση και χάνομαι στο youtube και το spotify. Συνήθως είναι αυτές οι ώρες που θα μου έρθει κι εμένα μια μουσική ιδέα για να γράψω ένα κομμάτι. Δεν μπορώ, όμως, ποτέ να χαλαρώσω με τη μουσική, με κρατάει σε εγρήγορση. Επομένως, για να μπορέσω εντέλει να κοιμηθώ, στρέφομαι πάντα στην τηλεόραση.

​​Η Γιάννα Βασιλείου είναι ερμηνεύτρια, συνθέτρια και στιχουργός, με δύο προσωπικά άλμπουμ μέχρι σήμερα στο ενεργητικό της. Απόψε εμφανίζεται στο Faust (Καλαμιώτου 11), σε ένα πιο ηλεκτρικό και uptempo λάιβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή