Ο επίμονος Theodore

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φράση «ο επιμένων νικά» μπορεί να είναι ένα από τα πιο πολυφορεμένα κλισέ της γλώσσας μας, όμως, όπως όλα σχεδόν τα κλισέ, εμπεριέχει μέσα του την καθαρή αλήθεια. Συναντά δε πολύ ταιριαστά την εκθειαστική αναφορά του σπουδαίου NPR προς τον Ελληνα Theodore, ο οποίος εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στο πρόσφατο

South by Southwest Festival, στο Οστιν του Τέξας.

Μερικές διευκρινίσεις: όπου NPR εννοούμε το National Public Radio, την πολύ σημαντική ένωση δημόσιων ραδιοφωνικών σταθμών της Αμερικής (με πάνω από 1.000 μέλη), η οποία πριν από λίγες μέρες δημοσίευσε μια λίστα με τους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν στο κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ. Εκεί λοιπόν υπάρχει και ο Theodore για τον οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το τραγούδι “Are We There Yet” του Ελληνα μουσικού Theodore φέρνει στον νου το ηχητικό εύρος του “Us and Them” των Pink Floyd, είναι όμως ο τίτλος του που αποτυπώνει ακριβώς πόσο ικανοποιητικό μπορεί να αποδειχθεί το ταξίδι του αργού χτισίματος».

Εξ ου και η επιμονή. Ο Τheodore ή Θοδωρής Πολυχρονόπουλος σίγουρα έχει αρκετή ώστε να ταξιδεύει από μικρός τη μουσική του έξω από τα ελληνικά σύνορα. Με δύο προσωπικά άλμπουμ και το τρίτο να έρχεται (κυκλοφορεί ήδη το σινγκλ «Towards») είναι σίγουρο πως τα καλά λόγια του NPR δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Το ίδιο ισχύει και για το σχήμα των Xylouris White, αποτελούμενο από τον λαουτίστα Γιώργο Ξυλούρη και τον ντράμερ Τζιμ Γουάιτ, το οποίο επίσης αναφέρεται στη λίστα του NPR.

Στη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη μουσική σκηνή θεωρητικά ο ανταγωνισμός για τους Ελληνες καλλιτέχνες είναι μεγαλύτερος. Το ίδιο όμως και οι ευκαιρίες, αρκεί κάποιος να έχει την υπομονή και το φίλεργο πνεύμα για να τις κυνηγήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή