Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιστρέφει» στην Ταϊβάν ο συγγραφέας Γου Μινγκ Γι (φωτ.), ο οποίος είναι ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το βραβείο Μπούκερ με το βιβλίο του «The stolen bicycle». Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την αλλαγή εθνικότητας του Γου ύστερα από πιέσεις του Πεκίνου, που θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της Κίνας, η διοίκηση του βραβείου ανακοίνωσε ότι η κατάταξη των συγγραφέων δεν θα γίνεται με βάση την εθνικότητά τους αλλά με προσδιορισμό «χώρα/περιοχή». Οπότε ο Γου «έφυγε» από την Κίνα και γύρισε στην Ταϊβάν.

(…) Ενας ένας οι δημοφιλείς παρουσιαστές των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων στρέφονται εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τα βιτριολικά τους σχόλια. Με αφορμή τα τουίτ του Τραμπ εναντίον της Αμαζον, ο Τζίμι Κίμελ είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζηλεύει τον Τζεφ Μπέζος «επειδή είναι πραγματικός δισεκατομμυριούχος». Σχολιάζοντας το παρατσούκλι «Cheatin’ Obama» («Κλέφτης Ομπάμα») που έδωσε ο Τραμπ στον προκάτοχό του, ο Σεθ Μέιερς πρότεινε στον αέρα το παρατσούκλι «Stormie» για τον ίδιο τον πρόεδρο από το σκάνδαλο με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

(…) O Aλ Πατσίνο και ο σκηνοθέτης Μπάρι Λέβινσον ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το πορτρέτο του θρυλικού προπονητή Τζο Πατέρνο για το ΗΒΟ. O Πατέρνο ήταν από τους πιο διάσημους προπονητές κολεγιακού ποδοσφαίρου και κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ένα χρόνο προτού πεθάνει, το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή