Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο διευθυντή αποκτά το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Καθήκοντα αναλαμβάνει ο Μαξ Χολάιν (φωτ.), ο οποίος διευθύνει έως τώρα το Μουσείο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο. Ο Μαξ Χολάιν, γεννημένος στη Βιέννη, είναι έμπειρος στη διοίκηση μουσείων έχοντας προϋπηρεσία στο Γκουγκενχάιμ και σε τρία μεγάλα μουσεία της Γερμανίας.

(…) Στα 91 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο κλασικός τενόρος και μουσικός παιδαγωγός Μισέλ Σενεσάλ. Γεννημένος στο Παρίσι το 1927, ο Σενεσάλ άρχισε την επαφή του με το τραγούδι στη χορωδία της εκκλησίας του Ταβερνί. Με ξεχωριστή και ολοκάθαρη φωνή, ο Μισέλ Σενεσάλ έκανε μεγάλη καριέρα στα λυρικά θέατρα της Γαλλίας, αλλά και στο Σάλτσμπουργκ και στη Μετροπόλιταν, χάρη στη θεατρικότητά του με την οποία ανεδείκνυε τους ρόλους του.

(…) Ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής διοργανώνει αφιέρωμα στον πολιτικό Γιάγκο Πεσμαζόγλου στην Ακαδημία Αθηνών, την Τετάρτη 25 Απριλίου (7 μ.μ.). Θα είναι μια αφηγηματική περιήγηση στην πορεία της ζωής του αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής, με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη γέννησή του και μια προσέγγιση στις γνωστές και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του επιστήμονα, του αγωνιστή και του ανθρώπου. Η αφήγηση συμπληρώνεται με προβολή συνεντεύξεων, στις οποίες εκφράζουν μνήμες και απόψεις η γυναίκα του, Μιράντα, οι γιοι του, Στέφανος και Βασίλης, ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος, η Δήμητρα Κορίτσα, ο Στέφανος Ληναίος και ο Στράτης Στρατήγης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή