Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μάλλον άδικο για έναν ηθοποιό με αρκετά σημαντική καριέρα –έστω και σε δεύτερους ρόλους– να τον θυμούνται από έναν μόνο χαρακτήρα. Αυτό συμβαίνει, ωστόσο, με τον Ρ. Λι Ερμι, ο οποίος έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών. Για το 99% των σινεφίλ ήταν ο τρομερός λοχίας από το «Full Metal Jacket» του Κιούμπρικ. Ενας στρατιωτικός παλαιάς κοπής, ο οποίος είχε αναλάβει το «καθήκον» να μετατρέψει σε κόλαση την ζωή των νεαρών νεοσύλλεκτων για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Ο Ερμι, ο οποίος ήταν όντως πρώην πεζοναύτης, παρέδωσε μια αξέχαστη ερμηνεία –ειδικά η πρώτη σκηνή της… γνωριμίας είναι παροιμιώδης– γεμάτη νεύρο και γνήσιο αυτοσχεδιασμό.

(…) Τα δημοσιογραφικά βραβεία Πούλιτζερ απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Εκτός από τους New York Times και το New Yorker που τιμήθηκαν για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Ουάινσταϊν, κοινωνικό προσανατολισμό είχε και το μουσικό βραβείο. Συγκεκριμένα, αυτό κατέληξε στον Κέντρικ Λαμάρ (φωτ.) –ο πρώτος από το είδος του χιπ-χοπ στον οποίο απονέμεται– που με τις ρίμες του εξελίσσεται σε σύγχρονη «φωνή» των Αφροαμερικανών.

(…) Θα απουσιάσουν τελικά από την πρώτη μέρα (31/5) του φετινού Release Athens οι London Grammar. H βρετανική μπάντα δεν θα έρθει στη χώρα μας λόγω του αδενικού πυρετού που ταλαιπωρεί την τραγουδίστρια Χάνα Ρέιντ (φωτ.), όπως η ίδια διευκρίνισε σε σχετική ανακοίνωσή της. Το φεστιβάλ από την πλευρά του ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα ονόματα που θα αναπληρώσουν το κενό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή