Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμη ξεχωριστές κυρίες του σινεμά, οι Κρίστεν Στιούαρτ και η Λεά Σεϊντού  (φωτ.), θα βρεθούν στις Κάννες ως μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, στην οποία πρόεδρος θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ. Στην επιτροπή παίρνουν μέρος πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες, με το μήνυμα «στήριξης» των γυναικών να είναι ηχηρό. Στους άνδρες της επιτροπής ξεχωρίζουν οι σκηνοθέτες Ντενί Βιλνέβ από τον Καναδά και Ρομπέρ Γκεντιγκιάν από τη Γαλλία.

(…) Οχι μία αλλά τρεις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης αντιμετωπίζει ο Ιταλός σκηνοθέτης Φάουστο Μπρίτσι, ο οποίος ερευνάται από τον εισαγγελέα της Ρώμης. Η έρευνα για τον Μπρίτσι ξεκίνησε όταν τον περασμένο Νοέμβριο 10 γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο σκηνοθέτης προσπαθούσε να τις προτρέψει σε σεξουαλικές πράξεις κατά τη διάρκεια οντισιόν. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι άνθρωπος που σέβεται τους άλλους και ότι «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ βίας και ανεπιθύμητης προσέγγισης».

(…) Το John Balikos Trio είναι το μουσικό σχήμα που επελέγη για να ανέβει στην πιο jazz σκηνή της πόλης, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του 18th Athens Technopolis Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου. Την πρώτη ημέρα, η αγαπημένη κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα υποδεχθεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργικούς μουσικούς της νέας γενιάς, τον Mihalis Kalkanis και τους φίλους-συνεργάτες του, τη νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή