Πρόσωπα της Τρίτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ιράν φαίνεται πως βρίσκεται αυτές τις μέρες ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν (φωτ.) προκειμένου να παρευρεθεί στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Τεχεράνης. Σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις δυτικών καλλιτεχνών στη χώρα –και πρώτη για τον ίδιο– ο Στόουν θα διοργανώσει και εργαστήριο για κινηματογραφιστές στο περιθώριο του Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 ο τότε πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ είχε απορρίψει την πρόταση του σκηνοθέτη να γυρίσει τη βιογραφία του, προσβάλλοντας μάλιστα τον ίδιο και το έργο του.

(…) Μετά τον Αϊνστάιν του Τζέφρι Ρας, το National Geographic μάς συστήνει άλλη μία ιδιοφυΐα της Ιστορίας, αυτή τη φορά από τον καλλιτεχνικό χώρο. Η δεύτερη σεζόν του πολύ επιτυχημένου «Genius», η οποία έκανε πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα, ασχολείται με τον μεγάλο Πάμπλο Πικάσο, τον οποίο υποδύεται ο Αντόνιο Μπαντέρας (φωτ.). Η ερμηνεία του Ισπανού ηθοποιού μάλιστα θεωρείται το δυνατότερο σημείο του συγκεκριμένου κύκλου.

(…) Ενα πολύ ξεχωριστό masterclass με ελεύθερη είσοδο για το κοινό δίνει σήμερα, στο Ωδείο Αθηνών, ο πολυβραβευμένος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά (φωτ.). Ο ελληνικής καταγωγής δημιουργός σπουδαίων κινηματογραφικών score θα συζητήσει παράλληλα με τον συνθέτη και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Χαράλαμπο Γώγιο πάνω στον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο. Στις 12 το μεσημέρι, Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή