Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο βραβείο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος στο σημαντικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, απέσπασε το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη (φωτ.). Ο Κύπριος κινηματογραφιστής, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, βραβεύθηκε «για τη μοναδική, κωμική διερεύνηση μιας πολύπλοκης και παράλογης πολιτικής κατάστασης, δοσμένης με ένα τρόπο καθαρό, προσωπικό, συναρπαστικό», όπως αναφέρει στη σχετική αιτιολόγηση της απόφασής της η κριτική επιτροπή του νεοϋορκέζικου φεστιβάλ.

(…) Εναν αναπάντεχο υπερασπιστή βρήκε ο πανταχόθεν βαλλόμενος Κέβιν Σπέισι, στο πρόσωπο του σπουδαίου Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (φωτ.). Συγκεκριμένα, ο βετεράνος κινηματογραφιστής, στο περιθώριο πρόσφατης προβολής, ανέφερε πως Ρίντλεϊ Σκοτ «θα έπρεπε να ντρέπεται» που απέκλεισε τον Σπέισι από την τελευταία του ταινία «Ολα τα λεφτά του κόσμου». Προχώρησε, μάλιστα, ακόμα παραπάνω, λέγοντας πως ο ίδιος θα χαιρόταν να δουλέψει με τον Αμερικανό ηθοποιό στο μέλλον.

(…) Το περίφημο «Nothing Compares 2 U» της Σινέντ Ο’ Κόνορ, με τη φωνή του δημιουργού του, Prince (φωτ.), έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να απολαύσουν οι μουσικόφιλοι. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης είχε αρχικά γράψει το κομμάτι για το άσημο γκρουπ The Family, ωστόσο αυτό έγινε παγκόσμια επιτυχία με την εκτέλεση του 1990 από την Ο’ Κόνορ. Η νέα κυκλοφορία είναι ψηφιακή, ενώ σύντομα (25/5) θα υπάρξει και φυσική μορφή σε 45άρι βινύλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή