Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ζαν-Μπερνάρ Πουί, ο Καρίλ Φερέ και ο Ερβέ Λε Κορέ έρχονται στην Αθήνα για να μιλήσουν για την αναβίωση του γαλλικού νουάρ και τη θέση του στη διεθνή σκηνή. Το τελευταίο βιβλίο του πολυγραφότατου Ζαν-Μπερνάρ Πουί «Εθνική 86» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγρα. Οι τρεις βραβευμένοι Γάλλοι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με τον εκδότη της «Αγρας» Σταύρο Πετσόπουλο και τον μεταφραστή Σπύρο Γιανναρά στις 7 Μαΐου, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στις 8.30 μ.μ., στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».

(…) Φωτιές άναψε ο ράπερ Κάνιε Γουέστ σε συναδέλφους του και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο διάσημος μουσικός είπε σε δηλώσεις του ότι τα 400 χρόνια δουλείας των Αφροαμερικανών «μοιάζουν με επιλογή». Αν και μετά διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε πως έγιναν σκλάβοι «από επιλογή», ωστόσο παρέμειναν σε αυτό το καθεστώς για πολλά χρόνια παρότι υπερτερούσαν αριθμητικά. Βέβαια, αρκετοί, από τον Σπάικ Λι μέχρι και την Αβα Ντι Βερνέ, αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας τον Γουέστ «αμόρφωτο».

(…) Κυκλοφορεί σήμερα από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο «M Train» της Πάτι Σμιθ σε μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιά. Η αγαπημένη τραγουδοποιός θυμάται στιγμές από τη ζωή της ανατρέχοντας στους τόπους και στα στέκια στα οποία βρέθηκε. Ενα στοχαστικό κείμενο για τα ταξίδια, τις αστυνομικές σειρές, τη λογοτεχνία και την απόλαυση του καφέ. Ενα βιβλίο που η ίδια χαρακτήρισε «οδικό χάρτη της ζωής μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή