Πρόσωπα της Παρασκευής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο πάει γίνεται και καλύτερο. Ο λόγος για το νέο, πολυαναμενόμενο φιλμ του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood», μια υπόθεση τοποθετημένη στο Λος Αντζελες την εποχή των φόνων του Μάνσον. Οπως έγινε γνωστό, στους ήδη υπάρχοντες πρωταγωνιστές Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ προστίθεται και η πανέμορφη Μάργκοτ Ρόμπι (φωτ.), σχηματίζοντας έτσι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κινηματογραφικά καστ που έχουμε δει τελευταία.

(…) Σημαντική διάκριση απέσπασε η μικρού μήκους ταινία «Χειρόγραφο» της Εύας Στεφανή, στο σπουδαίο Φεστιβάλ του Ομπερχάουζεν. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα δημιουργός τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο του διεθνούς διαγωνιστικού για ένα «σύγχρονο παραμύθι που χρησιμοποιεί με μοναδικό τρόπο το αρχειακό υλικό, με διακριτική ποιητική ευφυΐα», όπως σημείωσε η κριτική επιτροπή.

(…) Στο επίκεντρο της (μουσικής) κουβέντας, τουλάχιστον όσον αφορά την Αμερική, βρίσκεται αυτό τον καιρό ο Ντόναλντ Γκλόβερ ή αλλιώς Childish Gambino. O ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ο οποίος κάνει και μουσική καριέρα με το παραπάνω παρωνύμιο, ερμηνεύει το «This Is America» σε ένα βιντεοκλίπ – αλληγορική αφήγηση για τη σημερινή στάση της «λευκής» Αμερικής απέναντι στους Αφροαμερικανούς. Χείμαρρος σχολίων για μια δουλειά που είναι και από αισθητική άποψη πολύ ξεχωριστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή