Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηταν ό,τι πιο συναρπαστικό έχω παρακολουθήσει», ανέφερε στην εφημερίδα New York Daily News, ο Ααρον Κορς (φωτ.), δημιουργός της σειράς Suits από την οποία έγινε γενικότερα γνωστή η Μέγκαν Μαρκλ. Ο Κορς, ως πρώην συνεργάτης της Μαρκλ, είχε το προνόμιο να βρεθεί στη γαμήλια τελετή και προφανώς δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

(…) Eχουν πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες, σειρές, φωτογραφίσεις και πάντα είναι ένα σημείο στη Νέα Υόρκη που θα βρεις μαζεμένους τουρίστες να προσπαθούν να τραβήξουν την καλύτερη φωτογραφία. Πρόκειται για τα γλυπτά «LOVE» του ποπ καλλιτέχνη Ρόμπερτ Ιντιάνα ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια. Ο Ιντιάνα φιλοτέχνησε τα αγαπημένα γλυπτά το 1960 και εκείνα έκατσαν βαριά επάνω στην υπόλοιπη καριέρα του. Στον αρχιτέκτονα της «αγάπης» το Μουσείο Ουίτνι αφιέρωσε μια ρετροσπεκτίβα το 2013 για τη ζωή και το έργο του «Beyond Love», όπως ήταν ο εύστοχος τίτλος της.

(…) «Θέλω να είσαι εδώ κάθε ώρα αλλά με μεταμφίεση θεού ώστε κανείς θνητός να μη σε αναγνώριζε», έγραφε ο Μαρσέλ Προυστ το 1896 στον συνθέτη Ρεϊνάλντο Χαν. Η ερωτική σχέση των δύο ανδρών ήταν γνωστή στον στενό τους κύκλο, αλλά ποτέ δεν αποκαλύφθηκε δημοσίως όσο ζούσαν. Μία απόγονος του Προυστ βγάζει σε δημοπρασία τις επιστολές του θείου της στο Παρίσι μαζί με λογοτεχνικά χειρόγραφα και βιβλία που αναδεικνύουν μια διαφορετική πλευρά του συγγραφέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή