ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

Πρόσωπα της Τετάρτης

Ο Leon of Athens (φωτ.), λίγο μετά την περιοδεία του σε Αμερική και Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας εμφανίστηκε στα φεστιβάλ SXSW (Τέξας) και Οkeechobee (Φλόριντα), εμφανίζεται την Τρίτη 5 Ιουνίου στην Αθήνα, για μία ξεχωριστή συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μαζί με τον Leon of Athens και το συγκρότημά του, στον Κήπο της Πειραιώς 260, συμπράττει μια dream team 30 γυναικείων φωνών, οι Chores, την οποία δημιούργησε και διευθύνει η Μαρίνα Σάττι.

(…) «Δεν έχω κανέναν έλεγχο πάνω στις τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε βιβλία μου», παραδέχθηκε η Μάργκαρετ Ατγουντ, για να συμπληρώσει όμως ότι «δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό». Η δημοφιλής συγγραφέας έδωσε μια διάλεξη πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του λογοτεχνικού φεστιβάλ Hay της Ουαλλίας, όπου μίλησε για το έργο της αλλά και πώς αυτό έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση. Τόσο το δυστοπικό «The Handmaid’s Tale» όσο και το μυθιστόρημα εποχής «Alias Grace», πάντως, έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία.

(…) Mία εβδομάδα μετά την επίθεση σε γυμνάσιο του Τέξας με δράστη έναν 17χρονο ελληνικής καταγωγής, όπου έχασαν τη ζωή τους οκτώ μαθητές και δύο δάσκαλοι, οι μαθητές που επιβίωσαν προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Αυτό σκέφτηκε και ο ποπ σταρ Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, που βρήκε ένα κενό στο πρόγραμμα των συναυλιών του για να επισκεφθεί τη 16χρονη Σάρα Σαλαζάρ στο νοσοκομείο, η οποία σύντομα θα υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο. Αλλος ένας λόγος που αγαπάμε τον Τίμπερλεϊκ.