Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο διάσημος Βρετανός συνθέτης κλασικής μουσικής Ολιβερ Κνούσεν (φωτ.). Γνωστός ακόμα για την πλουσιότατη πορεία του ως διευθυντή ορχήστρας, δασκάλου και καλλιτεχνικού διευθυντή, ο Κνούσεν ξεχώρισε για το ταλέντο του από πολύ νεαρή ηλικία. Στα 18 του θεωρούνταν ήδη ολοκληρωμένος συνθέτης, αν και ο ίδιος σπάνια δήλωνε απολύτως ικανοποιημένος με οποιοδήποτε έργο, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Τις τελευταίες δεκαετίες έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και τη θέση του καθηγητή στην περίφημη Βασιλική Ακαδημία.

(…) Μια εντελώς δωρεάν διαδικτυακή κινηματογραφική πλατφόρμα φαίνεται πως δημιουργεί ο πολύ ξεχωριστός Δανός σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν. Ο άνθρωπος που μας έχει δώσει φιλμ όπως τα «Drive» και «The Neon Demon» στοχεύει να συγκεντρώσει εκεί λιγότερο γνωστούς καλτ τίτλους, από όλο τον κόσμο, προκειμένου να τους μοιραστεί με όσους βρίσκονται πιο κοντά στα (ιδιαίτερα) κινηματογραφικά γούστα του.

(…) Επίσημη ημερομηνία έναρξης, στις 9 Σεπτεμβρίου, έλαβε ο δεύτερος κύκλος της εξαιρετικής σειράς του HBO «The Deuce». Το τηλεοπτικό σόου, στο οποίο πρωταγωνιστεί σε διπλό ρόλο ο Τζέιμς Φράνκο, ασχολείται με τη γέννηση της βιομηχανίας πορνό στη Νέα Υόρκη των αρχών της δεκαετίας του 1970, αναβιώνοντας ατμοσφαιρικά μια ολόκληρη εποχή. Οπως ανακοινώθηκε δε, η δεύτερη σεζόν θα μας πάει λίγο πιο μπροστά, στο 1978.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή