Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την επιτυχία του «Lady bird» και την υποψηφιότητα της Γκρέτα Γκέργουιγκ (φωτ.), ηθοποιού και σκηνοθέτιδος, για τα περυσινά βραβεία Οσκαρ, η πολυτάλαντη εκπρόσωπος του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου έχει ξεκινήσει γυρίσματα για να μεταφέρει στο σινεμά το κλασικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Αλκοτ «Μικρές κυρίες» με ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών: Μέριλ Στριπ, Εμα Στόουν, Σίρσα Ρόναν και Τιμοτέ Σαλαμέ.

(…) Την έχουν ονομάσει «η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου», αλλά η Μόνικα Μπελούτσι μπορεί στα 54 της χρόνια να πρωταγωνιστεί σε μεγάλες παραγωγές –ο Ντάνιελ Κρέγκ τη ζήτησε για τα γυρίσματα του νέου Τζέιμς Μποντ– και ταυτόχρονα να κλείνει συμβόλαια με μεγάλη εταιρεία καλλυντικών που δεν τρομάζει με τις πιο ώριμες γυναίκες. «Οταν ήμουν 18 χρόνων», λέει, «μου έλεγαν ότι ήμουν ωραία, αλλά εγώ έβλεπα μόνον τα ελαττώματά μου. Τώρα, παρά τις ρυτίδες μου, έχω περισσότερες προτάσεις από ποτέ για ρόλους, επειδή αισθάνομαι μια χαρά με τον εαυτό μου».

(…) Ο κινηματογράφος έχει πλέον ισχυρό ανταγωνισμό από την τηλεόραση, καθώς το επίπεδο των νέων σειρών διαρκώς ανεβαίνει. Αυτό τόνισε στον λόγο της η παρουσιάστρια των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Emmy 2018 Σαμίρα Γουίλι, πρωταγωνίστρια της σειράς «Handmaid’s Tale», που είναι μία από τις επικρατέστερες στην κατηγορία του δράματος μαζί με το «Στέμμα», το «Stranger Things» κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή