Βράβευση δύο Γάλλων δημιουργών

Βράβευση δύο Γάλλων δημιουργών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bραβεία σε δύο ιστορικά ονόματα του γαλλικού στυλ, τη Σαντάλ Τομάς και τον Ζαν-Κλοντ Ζιτρουά, παρέδωσε πρόσφατα το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus. Η Τομάς, γνωστή για τη δημιουργία πολυτελών εσωρούχων και ο Ζιτρουά, ειδικός στα δερμάτινα ρούχα, βραβεύτηκαν για τη δουλειά τους και τη φιλελληνική τους στάση. Η πρωτοβουλία της βράβευσης και της επίσκεψης των δύο δημιουργών στην Αθήνα ανήκει στην Αντα Ηλιοπούλου.

Η βράβευση αποτέλεσε αφορμή και για μια συζήτηση. Για τον οικουμενικό ρόλο της μόδας και τη σημασία του να είσαι καλά με τον εαυτό σου μίλησε η Τομάς, συμπληρώνοντας ότι «όλος ο πλανήτης έχει επηρεαστεί από την Ελλάδα» και η ίδια από τη φουστανέλα. «Κάθε γυναίκα πρέπει να δημιουργεί τη δική της μόδα», ανέφερε ο Ζιτρουά, ενώ σε ερώτηση για τη χρήση μνημείων σημείωσε ότι ένα ντεφιλέ σε αρχαίο μνημείο δεν θα έπρεπε να θεωρείται «σκανδαλώδες». Στην ίδια εκδήλωση έγιναν και τα εγκαίνια του νέου Fashion Floor του ξενοδοχείου, με δωμάτια που περιέχουν φωτογραφίες από τη δουλειά Ελλήνων και διεθνών σχεδιαστών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή