Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδοποιό Κατερίνα Πολέμη

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδοποιό Κατερίνα Πολέμη

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

07.14

Τα τελευταία χρόνια δεν βάζω πλέον το ξυπνητήρι στο ακριβώς της ώρας γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στρογγυλοποιείται ο αριθμός πάντα. Τελευταία λοιπόν ξυπνάω νωρίς. Κάνω έναν μικρό διαλογισμό στο κρεβάτι, πάω στο μπαλκόνι να κοιτάξω τη θάλασσα του Σαρωνικού, όπως φαίνεται από το Παλαιό Φάληρο, με τους πρωινούς κολυμβητές της και λέω «Καλημέρα!». Επόμενη στάση: στην κουζίνα για να ετοιμάσω ζεστό νερό, με λεμόνι συνήθως, ποτίζω τα φυτά μου και μετά φτιάχνω έναν ωραίο καφέ.

Κοιτάω το ημερολόγιό μου για να προετοιμαστώ για όλα όσα έχω να κάνω μέσα στην ημέρα (συνήθως προκύπτουν και άλλα και άλλα… ε, τα προσθέτω και αυτά) και τέλος προετοιμάζομαι μελετώντας για τις πρόβες. Ρούχα, κιθάρα, παρτιτούρες. Κλειδιά στο ένα χέρι, κούπα με καφέ στο άλλο, νερό στην τσάντα και φύγαμε για την πρώτη πρόβα.

09.00-13.00

Οι καλημέρες, τα χαμόγελα και τα όργανα αρχίζουν να μπαίνουν στο στούντιο. Τι χαρά πρωί πρωί! Ο Κώστας Πατσιώτης είναι εκεί με το κοντραμπάσο του, ο Βαγγέλης Τούντας με το βιολί του και ο Νικόλας Αναδολής που πάει στο πιάνο που τον περιμένει. Ετοιμασίες για την παράσταση «Αγάπη, Love, Amor» που θα μοιραστούμε μαζί σας στο μαγικό θέατρο Δόρα Στράτου στον λόφο του Φιλοπάππου. Σκέφτομαι τον λόφο και τη μυθολογία του και λέω πως είναι ο ιδανικός χώρος για να υμνήσουμε την αγάπη –κάτω από τα αστέρια– συντροφιά με την Ακρόπολη στο βάθος και τα πεύκα τριγύρω από το θέατρο.

14.00-17.00

Είμαι στο σπίτι ξανά και ετοιμάζω τώρα τη μουσική της θεατρικής παράστασης «Γιούγκερμαν» που θα ανέβει τον Νοέμβριο στο θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή του Στρατή Πασχάλη. Μπαίνω σε έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο του Γιούγκερμαν. Είμαι πια στη δεκαετία ’30 – ’40, περιπλανώμαι από τη Φινλανδία στην Ελλάδα… Διαβάζω το μυθιστόρημα, προσπαθώ να βρω τα σημεία που θα μπορούσε να έχει μουσική, προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω μέσα μου την ιστορία που διηγείται ο συγγραφέας αλλά και να τη μεταφράσω με νότες. Κάθομαι λοιπόν στο πιάνο ή παίρνω την κιθάρα ή περπατώ στο σπίτι και ψάχνω μελωδίες με τη φωνή μου. Ηχογραφώ με το κινητό μου τις περισσότερες ιδέες και αν κάτι με αγγίξει περισσότερο αρχίζω να το ενορχηστρώνω και μετά το ξαναγράφω για να το στείλω στον σκηνοθέτη.

17.00-17.30

Περνάω μισή ώρα με τηλεφωνικά ραντεβού: απαραίτητος ο συντονισμός με την παραγωγό μου αλλά και άλλους συνεργάτες για να δρομολογήσουμε και τα μη καλλιτεχνικά κομμάτια της δουλειάς.

17.30-20.00

Ο ήλιος χαμηλώνει σιγά σιγά, μισή μέρα έχει περάσει και είναι μια καλή στιγμή για ένα διάλειμμα και λίγη προσωπική φροντίδα και χαλάρωση. Βάζω λοιπόν το μαγιό μου, κατεβαίνω κάτω στην παραλία και κολυμπάω από το Παλαιό Φάληρο στον Αλιμο και πίσω. Μετά κάνω ένα ντους και μαγειρεύω κάτι να φάω.

20.30-00.00; 01.00; 02.00;

Αν δεν έχω συναυλία μπαίνω στον χώρο εργασίας στο σπίτι και επιστρέφω στις νότες. Παίζω κάποιο κομμάτι έτσι για μένα ή κάθομαι να γράψω κάτι ως εξάσκηση. Ακούω την πρόβα που ηχογράφησα το πρωί, κάνω παρτιτούρες ή αλλαγές με βάση αυτά που προέκυψαν στην πρόβα, τραγουδάω ξανά τα τραγούδια, ασχολούμαι με την άρθρωσή μου στα ελληνικά κομμάτια και οραματίζομαι τη ροή της παράστασης που ετοιμάζω σαν να συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Συνήθως χάνω την αίσθηση του χρόνου όταν ασχολούμαι με τη μουσική και προσπαθώ να βάλω και εκεί ένα όριο αλλιώς θα ξημέρωνε η μέρα και θα ήμουν ακόμα στις νότες. Τέλος, τακτοποιώ τον χώρο εργασίας για να τα βρω όλα καθαρά και να ξεκινήσω από την αρχή την επομένη, σβήνω τα φώτα, αποχαιρετώ το βράδυ καθώς κλείνω τα παράθυρα και…

00:00; 01:00; 02:00;

Ονειρα γλυκά!

​​Η Κατερίνα Πολέμη θα εμφανιστεί μαζί με την μπάντα της στις 24 Ιουλίου, στο Θέατρο Δόρας Στράτου. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή