Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Eθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών (National Portrait Gallery) του Λονδίνου ανακοίνωσε, χθες, πως προχώρησε στην αγορά ενός πορτρέτου του Ντίλαν Τόμας  (φωτ.) φιλοτεχνημένο από τον στενό του φίλο, καλλιτέχνη και συμπατριώτη Ουαλλό, Αύγουστο Τζον. Το πορτρέτο δείχνει έναν νεαρό Ντίλαν Τόμας στα τέλη της δεκαετίας του ’30, όταν ο ποιητής ήταν 23 ετών και στην κορύφωση της δημιουργικότητάς του. Το έργο θα συνεχίσει να αποτελεί τμήμα των μόνιμων συλλογών της Πινακοθήκης και το 2019 θα εκτεθεί στην Ουαλλία.

(…) Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας πλησιάζει (29/8) και όπως είναι φυσικό οι ειδήσεις γύρω από τη φετινή Μόστρα πληθαίνουν. Τελευταία από αυτές η πρεμιέρα του τρίτου και τελευταίου μέρους της VR σειράς του Ντάρεν Αρονόφσκι (φωτ.), με τίτλο «Spheres». Η σειρά εικονικής πραγματικότητας αντλεί τα θέματά της από τον χώρο της αστροφυσικής και της περιβαλλοντολογίας. Την αφήγηση του τελευταίου επεισοδίου έχει αναλάβει η νεαρή Μίλι Μπόμπι Μπράουν, γνωστή από το τηλεοπτικό «Stranger Things».

(…) Στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, ο θρύλος της κινηματογραφικής μουσικής, συνθέτης Μισέλ Λεγκράν θα διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με ερμηνευτή τον Γιώργο Περρή για μία και μοναδική συναυλία που θα συνδυάσει τα πιο γνωστά τραγούδια μαζί με τα αγαπημένα του ορχηστρικά θέματα για τον κινηματογράφο. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το «Ολοι Μαζί Μπορούμε». Σε κάθε εισιτήριο θα προστεθεί το ποσό των 2 ευρώ που θα μετατραπεί αυτομάτως σε τρόφιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή