ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

Πρόσωπα της Τετάρτης

(…) Πέρασαν 36 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Πολ Μακ Κάρντεϊ  (φωτ.) βρέθηκε για τελευταία φορά στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ, όμως ο 76χρονος μουσικός κατάφερε να επιστρέψει δριμύτερος, χάρη στο νέο του άλμπουμ με τίτλο «Egypt Station», που πούλησε 153.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ και βρέθηκε στην πρώτη θέση. Στη Βρετανία, ωστόσο, ο δίσκος παρέμεινε στην τρίτη θέση παρά την εκτεταμένη εκστρατεία προώθησής του.

(…) Επισημοποιήθηκε χθες, με τη σχετική υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού, η ελληνική συμμετοχή για την 91η απονομή των βραβείων Οσκαρ με την «Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη», της Δώρας Μασκλαβάνου. Η ταινία επιλέχθηκε από την αρμόδια Επιτροπή «λόγω του τρόπου με τον οποίο το θέμα προσεγγίζεται σεναριακά καθώς και της μορφής που λαμβάνει η ανέλιξη των χαρακτήρων καθ’ όλη τη διάρκειά της». Μειοψήφησε η ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη.

(…) Το νέο του «σπίτι» στο Ισόγειο του θεάτρου REX, το οποίο ανακαινίστηκε με την υποστήριξη του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και άλλων γενναιόδωρων χορηγών, απέκτησε από εφέτος το Μικρό Εθνικό, προκειμένου να φιλοξενηθούν η «Παιδική και Εφηβική Σκηνή». Στην παρουσίαση, τον όμιλο ΕΛΠΕ εκπροσώπησε η Ράνια Σουλάκη, διευθύντρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τα Ελληνικά Πετρέλαια ξεκινούν για πρώτη φορά συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και συνέβαλαν στη διαμόρφωση των υποδομών του Μικρού Εθνικού, γιατί πιστεύουν και επενδύουν στους νέους».