Εσείς μπορείτε να ψεκάσετε τα τζάμια τού απέναντι;

Εσείς μπορείτε να ψεκάσετε τα τζάμια τού απέναντι;

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το άλλο καταπληκτικό είναι ότι νομίζουν αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. όσοι πιστεύουν στους αεροψεκασμούς) ότι η επιστήμη δεν έχει μελετήσει τη διάχυση των αέριων και σωματιδιακών ρύπων στην ατμόσφαιρα και το λέω έτσι γιατί είναι ΤΙΤΛΟΣ, είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ από μάθημα, διδάσκεται αυτό το πράγμα, είναι τρίτο έτος στο πανεπιστήμιο με το ζόρι. Λες και δεν ξέρουμε τι είναι η ξηρή απόθεση, λες και δεν ξέρουμε τον μηχανισμό με τον οποίο κατακάθονται οι ρύποι, λες και δεν ξέρουμε ότι αυτό το πράγμα δεν γίνεται. Και κάποιος θα μου πει, φίλε, δεν μιλάμε για ρύπους, μιλάμε για δηλητήριο. Οχι, ονομάζονται ρύποι, βλάκα, δεν έχεις ιδέα. Και όλα αυτά που ξέρουμε, λένε, ότι το να ψεκάζεις στα 30.000 πόδια, δηλαδή στα 10 χλμ., και να ελπίζεις ότι αυτό που ψεκάζεις θα προσγειωθεί εκεί που ψεκάζεις είναι σαν να ψεκάζεις άζαξ για να καθαρίσεις τα τζάμια τού απέναντι. Αυτό δεν θα δουλέψει ποτέ».

Στο 30ό επεισόδιο της σειράς «Τα νεύρα μου» στο κανάλι του στο YouTube, ο Στέλιος Ανατολίτης μοιάζει να έχει όντως νεύρα με τους ψεκασμένους, αλλά αν κάτι αποδείξαμε μόλις είναι ότι ο κωμικός αυτοσχεδιασμός «χάνει» ελαφρώς στον γραπτό λόγο: η μισή απόλαυση σε αυτά τα βίντεο είναι η έκφραση του προσώπου, το «σιχτίρι» στο βλέμμα.

Ποιος περίμενε ότι φράσεις όπως «ξηρή απόθεση» και «διάχυση ρύπων» θα μπορούσαν να έχουν θέση σε χιουμοριστικό βίντεο; Κι όμως, η επιστήμη μπορεί να βγάλει γέλιο. Για την ακρίβεια, σε μια εποχή που η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων έχει εξελιχθεί σε μόδα, με τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής, τους αντιεμβολιαστές, ακόμη και αυτό το απίθανο γκρουπ των υποστηρικτών της θεωρίας της επίπεδης Γης, να αυξάνουν συνεχώς τα μέλη τους, το χιούμορ ίσως είναι η μόνη απάντηση. Ο υπερήρωας που θα σώσει τη λογική.

Πριν ακολουθήσει τον δρόμο του θεάτρου και αργότερα του stand up, ο Στέλιος Ανατολίτης υπήρξε χημικός. Με αυτή την ιδιότητα, παρέα με τον Δημήτρη Δούκογλου, κωμικό και μηχανικό, ετοίμασαν και παρουσιάζουν από σήμερα και κάθε Παρασκευή του Οκτωβρίου στο θέατρο Ελιάρτ τη σειρά παραστάσεων Science + Comedy, έναν συνδυασμό επιστήμης και κωμωδίας, την παράσταση που έσπασε τα ταμεία στο Athens Comedy Festival. Στη σκηνή, εκτός από τους δυο τους, θα ανεβαίνουν διαφορετικοί κάθε βραδιά κωμικοί-επιστήμονες (αστροφυσικοί, βιολόγοι, χημικοί κ.ά.) με στόχο να κάνουν το κοινό να γελάσει αλλά και να μάθει και κάτι. «Ασχολούμαστε με διάφορα θέματα, από την “έχθρα” μεταξύ των θετικών επιστημών, με το θέμα της συσχέτισης και αιτιότητας, τις ψευδοεπιστήμες κ.ά.», λέει στην «Κ» ο Στέλιος Ανατολίτης. «Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι η επιστήμη είναι ένας τρόπος σκέψης, που αν τον έχεις, οδηγείσαι σε ασφαλή συμπεράσματα και αποφεύγεις να βρεθείς σε λογικές πλάνες, όπως με το θέμα των εμβολίων ή την κλιματική αλλαγή». Αν και όπως λέει τα εμβόλια είναι δύσκολο να βγάλουν γέλιο. «Οσοι είναι ενημερωμένοι, είναι ένα θέμα που τους πονάει πολύ». Οι πρωταγωνιστές πάντως υπόσχονται να λύσουν όλες μας τις απορίες, είτε αφορούν το σύμπαν και τις μαύρες τρύπες είτε τις αδιάβροχες βαφές τοίχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή