Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δημόσια προκήρυξη θα πληρωθεί η θέση καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπως έγινε γνωστό χθες από το υπουργείο Πολιτισμού. Ετσι, η νυν καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Κοσκινά (φωτ.) θα αποχωρήσει με τη λήξη της θητείας της στις 4/12 και την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα αναλάβει ειδική πενταμελής επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί άμεσα με «προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στον χώρο του πολιτισμού και των καλών τεχνών».

(…) Δύσκολα περνάει η δημιουργός της σειράς «Girls» εξαιτίας της νέας της δουλειάς. Η Λένα Ντάνχαμ ανέλαβε να γράψει το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας της Ντόα αλ Ζαμέλ, της πρόσφυγα από τη Συρία που σώθηκε αν και η βάρκα που τη μετάφερε βυθίστηκε, και ξέσπασε πόλεμος στα social media. Η Ντάνχαμ «κατηγορείται» ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε εμπράκτως για το μεταναστευτικό και τώρα θα βγάλει κέρδος από τον πόνο άλλων ανθρώπων, ενώ αρκετοί εγκαλούν το Χόλιγουντ και ζητούν το σενάριο να γραφτεί από μια αραβικής καταγωγής δημιουργό.

(…) Την πρώτη τους δουλειά ως… τηλεοπτικοί παραγωγοί έκλεισαν ο Μπαράκ και η  Μισέλ Ομπάμα, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν υπογράψει σχετική συμφωνία με το Netflix. Οπως ανακοινώθηκε, το πρώτο τους πρότζεκτ θα είναι η μεταφορά του βιβλίου «The Fifth Risk» του Μάικλ Λιούις, φυσικά με πολιτικό περιεχόμενο και στόχο την καλύτερη κατανόηση από πλευράς κοινού πάνω σε τέτοια ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή