Πρόσωπα της Τρίτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαρούμενα τα 102α γενέθλια για τον πιο όμορφο άντρα. Σε αγαπάμε, Κερκ», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ευχές της στον Κερκ Ντάγκλας (φωτ.), τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό και πεθερό της, ο οποίος έκλεισε το περασμένο Σάββατο τα 102 του χρόνια. Γεννήθηκε στο Αμστερνταμ της Νέας Υόρκης το 1916 και το πραγματικό του όνομα είναι Ισούρ Ντανιέλοβιτς. Αλλαξε το όνομά του σε Κερκ Ντάγκλας πριν καταταγεί στο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

(…) Πολύ δυνατά μπαίνει στην οσκαρική κούρσα το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος έχει πια σοβαρές πιθανότητες να γίνει ένας από τους ελάχιστους Ελληνες που έχουν κατακτήσει το λαμπερό αγαλματίδιο. Μετά τα βραβεία του ανεξάρτητου βρετανικού σινεμά, ήρθαν χθες οι 14 υποψηφιότητες –περισσότερες από κάθε άλλο φιλμ– της Ενωσης Κριτικών, ενός από τα σημαντικότερα γκρουπ που καθορίζουν και τις οσκαρικές τάσεις. Ανάμεσά τους υπάρχει και η «κλειδωμένη» υποψηφιότητα της Ολίβια Κόουλμαν στον Α΄ γυναικείο ρόλο.

(…) «Η ατμόσφαιρα θυμίζει στιγμές του 1930», είπε στον «Γκάρντιαν» ο Κινέζος καλλιτέχνης Αϊ Ουέι Ουέι για την κατάσταση που βιώνει στη Γερμανία, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη. Ο καλλιτέχνης σχεδίασε μια νέα σημαία για να συμβολίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, πάνω στην οποία αποτύπωσε το περίγραμμα μιας ανθρώπινης πατούσας, μια εικόνα που έβλεπε συχνά, όπως είπε, στα προσφυγικά κέντρα στην Ελλάδα και αλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή