«Φίλτρο της αθανασίας» ανακαλύφθηκε σε αρχαίο τάφο της Κίνας (φωτογραφίες)

«Φίλτρο της αθανασίας» ανακαλύφθηκε σε αρχαίο τάφο της Κίνας (φωτογραφίες)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποθηκευμένο μυστικά για αιώνες σε ένα ορειχάλκινο, ένα μαγικό φίλτρο που υποσχόταν την αιώνια ζωή ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Κίνα, σε τάφο οικογένεια ευγενών της Δυτικής Δυναστείας των Χαν που χρονολογείται από το 202 π.Χ. έως το 8 μ.Χ.

Περίπου 3,5 λίτρα του «ελιξιρίου της αθανασίας» βρέθηκαν στον τάφο στην πόλη Luoyang τον περασμένο Οκτώβριο και, έπειτα από εργαστηριακές έρευνες μηνών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το υγρό αποτελείται κυρίως από νιτρικό κάλιο και αλουνίτη (βασικό θειικό άλας) –  τα βασικά συστατικά ενός ποτού «αθανασίας» που καταγράφεται σε ένα αρχαίο κείμενο του Ταοϊσμού.

Σύμφωνα με το RT, τα μαγικά φίλτρα που υπόσχονταν αθανασία ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στην αρχαία κινεζική ιστορία και αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα δείγμα ενός τέτοιου υγρού έχει ανακαλυφθεί άθικτο.

«Είναι η πρώτη φορά που μυθικά "φάρμακα αθανασίας" βρέθηκαν στην Κίνα. Το υγρό έχει εξαιρετική σημασία για τη μελέτη του τρόπου με τον οποίο σκέφτονταν ότι μπορούν να επιτύχουν την αθανασία στην αρχαία Κίνα και για την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού» εξήγησε ο Shi Jiazhen, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίαςτης Luoyang.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT