Blob: Ο πιο περίεργος ζωικός οργανισμός μέχρι σήμερα (αν πράγματι είναι ζώο)

Blob: Ο πιο περίεργος ζωικός οργανισμός μέχρι σήμερα (αν πράγματι είναι ζώο)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού παρουσίασε έναν νέο μυστηριώδη οργανισμό, που βάφτισε αορίστως και με μεγάλη δόση χιούμορ "blob" (άμορφο πράγμα, ακαθόριστη μάζα), ένα κιτρινωπό ον που μοιάζει με μύκητα, αλλά συμπεριφέρεται σαν ζώο.

Το όνομα "Blob" προέρχεται από την ομώνυμη δευτεροκλασάτη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1958 με πρωταγωνιστή τον Στιβ ΜακΚουίν (στην Ελλάδα μεταφράστηκε «Εισβολή από άγνωστο πλανήτη»), στην οποία μια εξωγήινη μορφή ζωής με αυτή την ονομασία καταβροχθίζει ότι βρει μπροστά της σε μια μικρή αμερικανική πόλη.

Ο οργανισμός, που θα αρχίσει να εκτίθεται στο κοινό το Σάββατο, δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, παρόλα αυτά μπορεί να βρει την τροφή του και να τη χωνέψει.

Μπορεί επίσης να μετακινηθεί χωρίς πόδια ή φτερούγες και είναι ικανός, αν κοπεί στη μέση, να ξαναγίνει ολόκληρος μετά από μόνο δύο λεπτά.

«Το "πράγμα" είναι ένα έμβιο ον που ανήκει στα μυστήρια της φύσης. Μας εκπλήσσει επειδή δεν έχει εγκέφαλο, αλλά είναι σε θέση να μαθαίνει. Αν συγχωνεύσεις δύο τέτοια "πράγματα", το ένα που έχει ήδη μάθει κάτι, θα μεταφέρει τη γνώση του στο άλλο», δήλωσε ο Μπρουνό Νταβίντ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Ξέρουμε σίγουρα ότι δεν είναι φυτό, αλλά δεν γνωρίζουμε στην πραγματικότητα αν είναι ζώο ή μύκητας. Συμπεριφέρεται πολύ απρόσμενα για κάτι που μοιάζει με μύκητα, καθώς έχει συμπεριφορά ζώου ικανού να μαθαίνει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή