CDC: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μία με τρεις ημέρες προτού εκδηλωθούν συμπτώματα

CDC: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μία με τρεις ημέρες προτού εκδηλωθούν συμπτώματα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό μπορούν να τον μεταδώσουν από μία έως τρεις ημέρες προτού αρχίσουν να εκδηλώνονται συμπτώματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η μελέτη συμπεριλάμβανε 243 περιστατικά της Covid-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός), τα οποία είχαν καταγραφεί στη Σιγκαπούρη μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 16 Μαρτίου και διαπίστωσε ότι σε επτά περιπτώσεις ήταν πιθανή η μετάδοση του ιού προτού να εκδηλωθούν συμπτώματα.

Σε τέσσερις από αυτές, όπου η ημερομηνία της έκθεσης στον κορωνοϊό ήταν γνωστή, η «προ-συμπτωματική» μετάδοση συνέβη μία με τρεις ημέρες προτού αρχίσουν να εκδηλώνονται συμπτώματα στον ασθενή, ο οποίος ήταν η «πηγή» της μόλυνσης, αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα από τη μελέτη δείχνουν ότι πιθανόν δεν είναι αρκετό (ως μέτρο πρόληψης), οι άνθρωποι να εκδηλώνουν συμπτώματα προτού περιορίσουν τις επαφές τους με τους άλλους, έγραψαν οι ερευνητές σε έκθεση του CDC, η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη.

Τα στοιχεία του CDC έρχονται να προστεθούν και σε προηγούμενες εκθέσεις μεμονωμένων περιστατικών στην Κίνα που έδειχναν ότι ο ιός μπορούσε να εξαπλωθεί προτού κάνουν την εμφάνιση τους συμπτώματα, ενώ επισήμαιναν την σημασία της διατήρησης αποστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή