Εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca: «Πιθανόν να υπάρξουν σύντομα θετικές ειδήσεις»

Εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca: «Πιθανόν να υπάρξουν σύντομα θετικές ειδήσεις»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές ειδήσεις σχετικά με τις αρχικές δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για υποψήφιο εμβόλιο κατά της COVID-19 (με τη στήριξη της εταιρείας AstraZeneca) ίσως ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του ITV, Ρόμπερτ Πέστον.

Το εγχείρημα μπήκε στη Φάση 3 των δοκιμών σε ανθρώπους, προκειμένου να αξιολογηθεί το πώς λειτουργεί το εμβόλιο σε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων άνω των 18, δεν έχουν όμως ακόμη δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα των δοκιμών της Φάσης 1.

Οι κατασκευαστές του εμβολίου ανέφεραν νωρίτερα τον Ιούλιο ότι η ανοσολογική απόκριση που έχουν παρατηρήσει έως τώρα στις δοκιμές, ήταν ενθαρυντική και ανέμεναν ότι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν τα δεδομένα της Φάσης 1 μέχρι τα τέλη Ιουλίου, στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο Ρόιτερς πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία μιας δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Στην ανάρτησή του ο Πέστον έγραψε: «Ακούω ότι θα υπάρξουν θετικά νέα σύντομα (ίσως αύριο) για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης για την Covid-19 που υποστηρίζεται από την AstraZeneca».

Περισσότερα από 100 εμβόλια αναπτύσσονται και δοκιμάζονται σ' όλον τον κόσμο εναντίον της Covid-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή