Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρυτική έλξη

Το πιο αινιγματικό είδος δύναμης

Συνεχίζεται με τη δεύτερη εκδήλωση ο κύκλος «Τέχνη και Επιστήμη: Το CERN στη Στέγη», φέρνοντας σε διάλογο την καλλιτεχνική και επιστημονική θεώρηση του κόσμου. Ο κύκλος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Collide@CERN», μέσα από το οποίο κάθε χρόνο ένας επιφανής καινοτόμος καλλιτέχνης έχει την ευκαιρία να εργαστεί στους χώρους του CERN και να έρθει σε επαφή με τους ερευνητές του κέντρου. Η δεύτερη εκδήλωση ονομάζεται «Collide@CERN με Κίνηση: Βαρύτητα και κίνηση» και έχει αντικείμενο τη βαρυτική έλξη, το πιο αινιγματικό είδος δύναμης. Στη συζήτηση θα πάρει μέρος ο Μάικλ Ντόζερ, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως ειδικούς στην αντιύλη, και ο καταξιωμένος χορογράφος Ζιλ Ζομπέν – στον οποίο ο Ντόζερ παρείχε συμβουλές για τη νέα του χορογραφική δουλειά με τίτλο «Quantum» (Κβάντο), εμπνευσμένη από την παραμονή του καλλιτέχνη στο CERN. Χορογράφος και επιστήμονας θα αναδείξουν τι μπορεί να μάθει ο ένας από τον άλλο και πώς αυτή η ανταλλαγή γνώσεων και βιωμάτων μπορεί να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για τη δυναμική της κίνησης.

​​ΠΟΥ: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

ΠΟΤΕ: 27 Ιανουαρίου

www.sgt.gr

Νανοϊατρική

Στη μάχη κατά του καρκίνου

Με ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελλάδα συμμετέχει στη «Νανο» Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, την πανευρωπαϊκή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τη Νανοϊατρική (ETPN). Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιάσει τι είναι η νανοϊατρική και ποιες εφαρμογές της χρησιμοποιούνται σήμερα ή βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, για τη μάχη κατά του καρκίνου. Ομιλητές είναι επιστήμονες από όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα και έχουν συμμετάσχει σε αρκετά ανάλογα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

​​ΠΟΥ: Κτίριο «Κωστής Παλαμάς»

ΠΟΤΕ: 30 Ιανουαρίου

www.iky.gr

Διάστημα

Το αχανές άγνωστο

Το Κέντρο Επιστημών «Νόησις» και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμπράττουν για πρώτη φορά και δημιουργούν από κοινού το «Ταξίδι στο Διάστημα», ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένο στο αχανές άγνωστο που περιβάλλει τον πλανήτη μας. Με ένα ενιαίο εισιτήριο, οι επισκέπτες του κέντρου μπορούν έτσι να παρακολουθήσουν μια προβολή στο Πλανητάριο και στο Κοσμοθέατρο, να περιηγηθούν στο Μουσείο Τεχνολογίας και να απολαύσουν το μουσικό αφιέρωμα της ορχήστρας στο «Star Trek» και το έργο «Οι Πλανήτες» του Gustav Holst. Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014.

​​ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: 25 Ιανουαρίου, 1 & 2 Φεβρουαρίου

www.noesis.edu.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή