ECDC για Δέλτα: «Τώρα είναι η ώρα να εμβολιαστείτε» (βίντεο)

ECDC για Δέλτα: «Τώρα είναι η ώρα να εμβολιαστείτε» (βίντεο)

Έκκληση για ολοκληρωμένο εμβολιασμό όλων κάνει η επικεφαλής του ευρωπαϊκού οργανισμού

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονη έκκληση για πλήρη εμβολιασμό όλων ενόψει της κυριαρχίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Βρετανία απευθύνει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), Αντρέα Άμον.

Σε βίντεο που ανήρτησε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού ECDC καλεί όλο τον πληθυσμό να σπεύσει να προστατευθεί καθώς η μετάλλαξη που προέρχεται από την Ινδία αναμένεται να σαρώσει τη Γηραιά Ήπειρο πλήττοντας ουσιαστικά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει κατά 90% στην Ευρώπη

«Τώρα είναι η ώρα να κάνετε το βήμα παραπάνω. Διαθέτουμε διάφορα εμβόλια κατά της Covid-19, και κάθε μία μόλυνση που προλαβαίνουμε μέσω της τήρησης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας είναι μια ζωή που μπορεί να σωθεί μέσω του εμβολιασμού», τονίζει στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της η Γερμανίδα γιατρός.

Το ευρωπαϊκό ECDC υπογραμμίζει ότι όσοι έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση των διδοσικών εμβολίων δεν είναι επαρκώς προστατευμένοι έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, σε αντίθεση με την προστασία που έχουν έναντι των άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Ωστόσο με τη δεύτερη δόση η προστασία που έχουν κρίνεται επαρκής και μπορεί όχι μόνο να προστατεύσει όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως αλλά και να ανασχέσει τη μετάδοση του στελέχους Δέλτα στην κοινότητα, αποτρέποντας και την ανάπτυξη νέων μεταλλάξεων, ενδεχομένως πιο μεταδοτικών, στο μέλλον.

ECDC για Δέλτα: «Τώρα είναι η ώρα να εμβολιαστείτε» (βίντεο)-1

«Πρέπει να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα την κυκλοφορία της μετάλλαξης Δέλτα», είπε με έμφαση στο μήνυμά της η κα Άμον, εντοπίζοντας τον κίνδυνο για αναπαραγωγή του ιού και στα νεότερα άτομα που ακόμη δεν εμβολιάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή