Κομισιόν: Γιατί πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν

Κομισιόν: Γιατί πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν

Αδιάσειστα επιχειρήματα υπέρ του εμβολιασμού όλων των επαγγελματιών της υγείας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση με σαφή και αδιάσειστα επιχειρήματα υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών ανά την Ευρώπη κάνει η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξηγώντας με πολύ απλά λόγια γιατί δεν γίνεται να μην εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού ένας επαγγελματίας της υγείας.

Ο «Συνασπισμός για τον Εμβολιασμό», που αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημοσίευσε μια ανακοίνωση με τίτλο «Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε» όπου παρουσιάζει συνοπτικά τους τρεις κεντρικούς λόγους για τους οποίους κανένας υγειονομικός δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος, ενώ παράλληλα οφείλει να προωθεί τον εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό.

«Ως επαγγελματίας της υγείας, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθείτε από τον κορωνοϊό, λόγω της αυξημένης έκθεσής σας σε αυτόν. Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη επιλογή σας για να εμποδίσετε τη μόλυνσή σας όπως και των συναδέλφων σας, καθώς και σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Επιπλέον εσείς είστε για πολλούς ανθρώπους η κύρια πηγή συμβουλής και πληροφόρησης για τον εμβολιασμό που εμπιστεύονται», αναφέρει το σχετικό κείμενο.

«Αποτελεί επαγγελματική ευθύνη μας να προστατεύουμε εκείνους που φροντίζουμε ενθαρρύνοντάς τους να εμβολιαστούν» υπογραμμίζει ο Συνασπισμός για τον Εμβολιασμό.

Κατά δεύτερο, τονίζεται, «τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά». Προστίθεται ότι «η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όλων των εγκεκριμένων σκευασμάτων έχουν εξεταστεί σε εκτεταμένες κλινικές δοκιμές πριν την έγκρισή τους. Οι επιστημονικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα κέρδη από τα εμβόλια αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από τυχόν κινδύνους, προστατεύοντας τους ανθρώπους.»

Τέλος τονίζεται ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών συμβάλλει στην προστασία της επάρκειας των συστημάτων υγείας τα οποία υπηρετούν. «Οι υπηρεσίες υγείας έχουν βρεθεί υπό τεράστια πίεση για πολύ χρόνο και ο κορωνοϊός έχει ήδη κοστίσει στο προσωπικό της υγείας. Τα εμβόλια κατά της Covid-19 μπορούν να ελαττώσουν αυτή την πίεση, χάρη στην αυξημένη ανοσία σας και των συναδέλφων σας, που έτσι έχετε λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης, άρα θα είστε σε θέση να συνεχίσετε να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στους ασθενείς σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή