Βρυξέλλες: Προσαρμοσμένα «διπλά εμβόλια» στο οπλοστάσιο κατά της COVID-19

Βρυξέλλες: Προσαρμοσμένα «διπλά εμβόλια» στο οπλοστάσιο κατά της COVID-19

Δεν έχει ακόμη επιλεγεί το υποστέλεχος που θα προστεθεί στο αρχικό της Γουχάν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσαρμοσμένες εκδόσεις των γνωστών εμβολίων mRNA κατά της Covid-19 που αντιμετωπίζουν δύο παραλλαγές του κορωνοϊού στο ίδιο σκεύασμα θα προσφέρουν σύντομα στους ανθρώπους καλύτερη προστασία σε σχέση με τα εμβόλια που είναι τώρα διαθέσιμα, όπως ανέφερε την Τετάρτη Ευρωπαίος αξιωματούχος στον τομέα της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Η Moderna και η συμμαχία BioNTech-Pfizer εργάζονται σε εμβόλια που βασίζονται σε συνδυασμό του αρχικού ιού από τη Γουχάν και μιας υποπαραλλαγής της Όμικρον. Αυτά αναφέρονται ως διπλά εμβόλια, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε μια φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού.

«Οποιοδήποτε διπλό εμβόλιο είναι διαθέσιμο θα είναι καλό. Θα είναι καλύτερο από τα υπάρχοντα εμβόλια», είπε ο διευθυντής της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υγείας, Πιερ Ντελσό, στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ακρόαση.

Ο ίδιος δεν συμμετείχε στη συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών και των κατασκευαστών εμβολίων σχετικά με τον υποτύπο της Όμικρον όπου θα πρέπει να βασίζονται τα βελτιωμένα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει ακόμη εκφράσει σαφή προτίμηση για την υποπαραλλαγή – BA.1 ή BA.4/BA.5 – στην οποία θα πρέπει να βασίζονται αυτές οι λήψεις.

Η BioNTech και η Pfizer έχουν προτείνει επίσης μια λήψη βασισμένη σε μία μόνο υποπαραλλαγή της Όμικρον.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή