Προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το σαββατοκύριακο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Η κατάκτηση του Διαστήματος

Την ευκαιρία για ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης έχουν όσοι επισκεφθούν τον «Ελληνικό Κόσμο» και την έκθεση «Η Κατάκτηση του Διαστήματος» που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 22 Μαρτίου και έχει τη «σφραγίδα» του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, το οποίο συνεργάστηκε με το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ (MadaTech). Τα εκθέματα ξεκινούν με μια αναδρομή στις ιστορικές αποστολές στο Διάστημα, όπως τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο Sputnik 1, τη διαστημική κάψουλα Vostok 1 με την οποία ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα, και το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Η δεύτερη ενότητα αφορά τη Σελήνη, όπου μπορεί κανείς να μυρίσει τη χαρακτηριστική οσμή πυρίτιδας που αναδίδει το περιβάλλον της, ενώ επόμενοι «σταθμοί» είναι οι αστεροειδείς, ο Αρης και η Ευρώπη, ο παγωμένος δορυφόρος του Δία. Το εισιτήριο είναι 4 ευρώ, για παιδιά και ενήλικες αντίστοιχα.

​​ΠΟΥ: Ελληνικός Κόσμος

www.ehellenic-cosmos.gr

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Από τον τηλέγραφο στο τηλέφωνο

«Από τον Μορσικό Τηλέγραφο στο κόκκινο τηλέφωνο» λέγεται η περιοδική έκθεση του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Επιστημών «Νόησις» στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση αποτελεί μία αφήγηση των τεχνολογιών που ανέπτυξε η ανθρωπότητα για να επικοινωνεί σε μακρινές αποστάσεις, ξεκινώντας από τον τηλέγραφο και φθάνοντας μέχρι το τηλέφωνο, στη μορφή που το χρησιμοποιούμε σήμερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

​​ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: Εως 30 Ιουνίου

www.noesis.edu.gr

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ

Στα έγκατα του CERN

Στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα βρίσκεται από σήμερα η διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το CERN, με σκοπό να γνωρίσει το κοινό από κοντά τα ιστορικά πειράματα που πραγματοποιούνται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων, στα έγκατα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη. Η έκθεση «Επιταχύνοντας την Επιστήμη» ήρθε στην Ελλάδα από το Ιδρυμα Ευγενίδου και την Ελληνογερμανική Αγωγή, ενώ παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο τις προσπάθειες των ερευνητών να απαντήσουν σε μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της σύγχρονης φυσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου 

ΠΟΤΕ: Εως 31 Μαΐου 

www.eugenfound.edu.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή