ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρουσίαση του έργου της Ελληνίδας μοριακής γενετίστριας δρ. Βασιλικής Καλοδήμου

paroysiasi-toy-ergoy-tis-ellinidas-moriakis-genetistrias-dr-vasilikis-kalodimoy-2022132

 Το βιβλίο της διακεκριμένης Ελληνίδας μοριακής γενετίστριας δρ. Βασιλικής Καλοδήμου «Βασικές Αρχές Κυτταρομετρίας Ροής» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 9 Μαΐου, στις 20:00, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», στο Π. Φάληρο.

Κατά την παρουσίαση της δρ. Καλοδήμου και του βιβλίου της, χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ και δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη θα μιλήσει με θέμα «Γυναίκες και Επιστήμη». Για τη Βασιλική Καλοδήμου και το έργο της θα μιλήσουν επίσης οι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος και Β. Κικίλιας, καθώς και ο τέως δήμαρχος Λέρνας- Αργολίδος και υποψήφιος δήμαρχος Άργους– Μυκηνών, Μ. Χασάπης.

Η παρουσίαση της αμερικανικής έκδοσης του βιβλίου, θα γίνει κατά τη λήξη του 1ου Workshop στην Ελλάδα με θέμα τα βλαστοκύτταρα, τις εφαρμογές στην αναγεννητική ιατρική και την κυτταρομετρία ροής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο στον τομέα του και η δρ. Καλοδήμου θεωρείται στις ΗΠΑ ειδική στο σημαντικό αυτό επιστημονικό πεδίο, με αποτέλεσμα ο οργανισμός ΑΑΒΒ να της αναθέτει την επιθεώρηση νοσοκομείων και βλαστικών κυττάρων, καθώς και τμημάτων κυτταρομετρίας ροής.

Μοναδική Ελληνίδα στον ΑΑΒΒ, η Βασιλική Καλοδήμου έχει σπουδάσει στον Imperial College University, έχει διδάξει σε βρετανικά και ελληνικά πανεπιστήμια και έχει επανειλημμένα βραβευθεί για το επιστημονικό της έργο.

Η κυτταρομετρία ροής μελετά τη βιολογική συμπεριφορά των κυττάρων και αναδεικνύει τη σημασία της κατά τη διάγνωση και τη θεραπεία των κακοήθων νεοπλασιών.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον αμερικανικό συνεδριακό οργανισμό OMICS GROUP.