Ελληνικός Κόσμος: Αστροπαρατήρηση και διάλεξη για τις διαπλανητικές αποστολές

Ελληνικός Κόσμος: Αστροπαρατήρηση και διάλεξη για τις διαπλανητικές αποστολές

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αστροπαρατήρηση του νυχτερινού ουρανού και μια διάλεξη για τα διαπλανητικά ταξίδια, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο της έκθεσης «Η κατάκτηση του διαστήματος» του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που φιλοξενεί. Ομιλητής θα είναι  ο κ. Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος,  Διευθυντής Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διευθυντής  του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουσάς θα περιγράψει την ιστορία και το μέλλον των επανδρωμένων και ρομποτικών διαπλανητικών αποστολών, τους στόχους τους, και τα σχέδια για την εγκατάσταση επιστημονικών βάσεων στη Σελήνη, τον Άρη και τους υπόλοιπους πλανήτες. Επίσης, θα σκιαγραφήσει τα εμπόδια που θέτει η τεχνολογία, η ανθρώπινη ψυχολογία, αλλά και η οικονομία.

Όσοι παρακολουθήσουν τη διάλεξη θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να παρατηρήσουν με τηλεσκόπια ουράνια αντικείμενα όπως τη Σελήνη, τον Δία και τον Άρη. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή