Προτάσεις

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η μαγειρική στον… δοκιμαστικό σωλήνα

Συνεχίζεται έως τις 20 Ιουλίου στο Ευγενίδειο Ιδρυμα «H Επιστήμη από το ποτήρι… στον δοκιμαστικό σωλήνα», με δραστηριότητες που έχει ετοιμάσει η Διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, φέρνοντας στο φως την επιστημονική πλευρά της μαγειρικής και των ποτών. Στην ενότητα αυτή, μικροί και μεγάλοι θα λύσουν ένα γαστρονομικό μυστήριο χρησιμοποιώντας εξοπλισμό εργαστηρίου και θα πειραματιστούν με παράξενα υγρά. Το απόγευμα, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των ποτών, θα ανακαλύψουν πώς αυτά επηρέασαν την ιστορία της ανθρωπότητας.

​​ΠΟΥ: Ευγενίδειο Ιδρυμα

ΠΟΤΕ: Εως 20 Ιουλίου

www.eugenfound.edu.gr

ΣΕΒ-EUROBANK

«Η Ελλάδα Καινοτομεί!» νούμερο 3

Ξεκίνησε ο τρίτος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Eρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργανώνει ο ΣΕΒ και η Eurobank, με στόχο να αναδείξει και πάλι πρωτοποριακές ιδέες που έχουν «γεννηθεί» στα εργαστήρια ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων της χώρας μας. Με σύνθημα «οι καινοτόμες ιδέες φωτίζουν το μέλλον της Ελλάδας» και παρακαταθήκη τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις, ο φετινός διαγωνισμός φιλοδοξεί για μία ακόμη αφορά να στηρίξει την αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών και υπηρεσιών που έχουν όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Οι δύο κατηγορίες του διαγωνισμού είναι η «Εφαρμοσμένη Ερευνα» και η «Καινοτομία», ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ελληνικά ιδρύματα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και οι ερευνητικές ομάδες ή ερευνητές που συνεργάζονται με ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα. Στους δύο πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο ύψους 15.000 ευρώ και 8.000 ευρώ αντίστοιχα. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου (17:00).

ΠΟΤΕ: Εως 30 Σεπτεμβρίου (για υποβολή συμμετοχής)

www.kainotomeis.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η τεχνολογία στη μετά την κρίση εποχή

«Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη μετά την κρίση εποχή» είναι ο τίτλος του φετινού σεμιναρίου που διοργανώνει στην Ερμούπολη της Σύρου η ερευνητική ομάδα Infostrag του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 13 Ιουλίου, με στόχο να διερευνήσει με ποιον τρόπο η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσα στις θεματικές του είναι τα τεχνολογικά δίκτυα κινητικότητας και τουρισμού.

​​ΠΟΥ: Ερμούπολη (Σύρος)

ΠΟΤΕ: 11-13 Ιουλίου

www.infostrag.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή