Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΘ

Μια «γιορτή» για τις καινοτομίες

Οι νέες τεχνολογίες θα δώσουν το «παρών» και στη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, μέσα από το αφιέρωμα Innotech. Στόχος του αφιερώματος είναι να αναδείξει την εφευρετικότητα και την επινοητικότητα ελληνικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών ινστιτούτων αλλά και απλών ιδιωτών, που έχουν αναπτύξει καινοτομίες οι οποίες είναι ανταγωνιστικές στη διεθνή αγορά. Στα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου θα φιλοξενηθούν επίσης εταιρείες τεχνολογίας, hardware, λογισμικού και κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το 2ο φεστιβάλ GDG Thessaloniki devfest, της κοινότητας των προγραμματιστών της Google με έδρα την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τέλος, θα διεξαχθεί για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο gaming event στα Βαλκάνια, καθώς έχει προβλεφθεί ένας χώρος 3.500 τετρ. μέτρων για την παρουσίαση νέων και παλιών βιντεογκέιμ, όπως και για τη διεξαγωγή τουρνουά.

​​ΠΟΥ: Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ΠΟΤΕ: 6 – 14 Σεπτεμβρίου

http://tif.helexpo.gr/tif

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τεχνολογία και φιλοσοφία

Με αντικείμενο το παρόν και το μέλλον της μουσικής τεχνολογίας και της μουσικής πληροφορικής, και τίτλο «Η μουσική τεχνολογία συναντά τη φιλοσοφία: από τον ψηφιακό ήχο στο εικονικό ήθος», το διπλό επετειακό συνέδριο Joint ICMC2014 / SMC2014 επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες του κλάδου για έναν γόνιμο διάλογο με συνθέτες, μουσικολόγους και φιλοσόφους. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και το Ινστιτούτο Ερευνας Μουσικής και Ακουστικής. Στο πρόγραμμά του έχουν προβλεφθεί ειδικά σεμινάρια για φοιτητές, παρουσιάσεις νέων λογισμικών, διαλέξεις, ειδικές θεματικές συνεδρίες και συναυλίες.

​​ΠΟΥ: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

ΠΟΤΕ: 14 – 20 Σεπτεμβρίου

www.icmc14-smc14.net

ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Εξοικονόμηση και επεξεργασία

Μέσα από το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξόρυξης Αποβλήτων, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, δημόσιοι, ιδιωτικοί φορείς αλλά και απλοί πολίτες θα ενημερωθούν για τους τρόπους επεξεργασίας των αστικών απορριμμάτων, οι οποίοι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήσιμα υλικά, γη και ενέργεια. Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «LIFE+ reclaim», ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων από τους χώρους διάθεσής τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο.

​​ΠΟΥ: Ξενοδοχείο «The Met Hotel»

ΠΟΤΕ: 16 Σεπτεμβρίου

www.reclaim.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή