ΕΠΙΣΤΗΜΗ

100 υποτροφίες αριστείας για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα

100-ypotrofies-aristeias-gia-metadidaktoriki-ereyna-stin-ellada-2048687

Στο πλαίσιο της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens, μέσω του προγράμματος ΙΚΥ-Siemens το Ίδρυμα  Κρατικών Υποτροφιών ανακοινώνει την προκήρυξη εκατό (100) θέσεων  με σκοπό την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε τέσσερις (4) θεματικές περιοχές αιχμής και σε εξειδικεύσεις  που ορίζονται στη σχετική προκήρυξη. Προβλέπονται 25 θέσεις σε κάθε επιστημονικό τομέα, οι οποίοι είναι η Ενέργεια, η Υγεία, η Βιομηχανία και οι Υποδομές-Αστική Ανάπτυξη-Περιβάλλον.

Σε περίπτωση κενών θέσεων σε έναν από τους ανωτέρω  επιστημονικούς τομείς, οι θέσεις μεταφέρονται σε άλλον μετά από απόφαση της ολομέλειας της επιτροπής αξιολόγησης.

Οι  προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, η διάρκεια και οι οικονομικές παροχές περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης, που είναι αναρτημένο στη διαδικτυακή σελίδα του ΙΚΥ http://www.iky.gr/ypotrofies-gia-ellines/ypotrofies-iky-siemens.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 27η Οκτωβρίου 2014. Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα γραφεία του ΙΚΥ- Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία).

Πληροφορίες  παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726394, -395, -313, -346, στα γραφεία του ΙΚΥ  και στην ιστοσελίδα www.iky.gr.