Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σχολείο Βικιπαιδείας

Από τις 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στον Δήμο Καισαριανής το Σχολείο Βικιπαιδείας στην Αθήνα για ενηλίκους που θέλουν να γίνουν συντάκτες στην ελληνική έκδοση της online εγκυκλοπαίδειας Wikipedia και να βοηθήσουν να αλλάξει ριζικά ο τρόπος μετάδοσης γνώσεων και πληροφοριών και στην Ελλάδα, με τη δημιουργία ή επιμέλεια άρθρων στα οποία έχει ελεύθερη πρόσβαση οποιοσδήποτε χρήστης. Στο πλαίσιο του σχολείου, έχουν προγραμματισθεί δωρεάν μαθήματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους συντάκτες της Βικιπαιδείας, οι οποίοι θα διδάξουν τα «εργαλεία» της εγκυκλοπαίδειας και τους κανόνες συγγραφής. Στόχος είναι επίσης να εξοικειωθούν οι εθελοντές με το ύφος που χρειάζεται να έχουν τα λήμματα, τα οποία θα πρέπει να είναι γραμμένα ουδέτερα και όσο το δυνατόν πιο απλά. Ειδικά για μαθητές, έχουν προγραμματισθεί μαθήματα στο 24ο Γυμνάσιο Αθηνών και το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής.

​​ΠΟΥ: Δήμος Καισαριανής

ΠΟΤΕ: Από 20 Οκτωβρίου

http://wikipediaschool.blogspot.gr

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 13-17 ΕΤΩΝ

Εργαστήριο νέων τεχνολογιών

Το νέο εργαστήριο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13-17 ετών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά νέες τεχνολογίες, όπως τη ρομποτική, την τρισδιάστατη εκτύπωση και το ιντερνετικό ραδιόφωνο. Το εργαστήριο διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως στούντιο ηχογράφησης, tablet και βιντεοκάμερες, και πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα δωρεάν απογευματινά προγράμματα, στα οποία τα παιδιά μπορούν επίσης να μάθουν να σχεδιάζουν κόμικ και κινούμενα σχέδια σε υπολογιστή ή να δημιουργούν ιστοσελίδες. Για τη συμμετοχή σε κάποια από τις παραπάνω δραστηριότητες πρέπει να γίνει προεγγραφή στο τηλέφωνο 210-94.69.694, ενώ κάθε Τρίτη και Τετάρτη το εργαστήριο λειτουργεί και τα πρωινά για επισκέψεις σχολικών τάξεων.

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

http://eugenweb3.eugenfound.edu.gr/utech

Στα ιωαννινα

Συνέδριο

«Πράσινης» Χημείας

Στα Ιωάννινα θα διοργανωθεί το φετινό 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Πράσινης» Χημείας, με διοργανωτές το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Δίκτυο «Πράσινης» Χημείας. Στόχος της «Πράσινης» Χημείας είναι να βρεθούν νέες και πιο «φιλικές» στο περιβάλλον μέθοδοι παραγωγής για όλα εκείνα τα προϊόντα που σήμερα είτε χρειάζονται επικίνδυνες ουσίες για να δημιουργηθούν είτε προκύπτουν μαζί με απόβλητα τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο και τη φύση. Επίσης, υπόσχεται να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των σύγχρονων κοινωνιών μέσα από βιώσιμες καινοτομίες.

​​ΠΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» (Ιωάννινα).

ΠΟΤΕ: 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 

www.chemistry.upatras.gr/greenchem2014

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή