Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαγωνισμός ρομποτικής

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή μαθητικές ομάδες στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote. Τελώντας υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, όλης της χώρας, τα οποία σε ομάδες από 3-6 μαθητές θα δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή με θέμα «H δική μου πόλη».

Η διοργάνωση έχει στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπλακούν σε δραστηριότητες με επίκεντρο την επιστήμη και την τεχνολογία, ενώ ΟΤΕ και Cosmote θα καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής όλων των ομάδων, όπως και τα έπαθλα των νικητών.

​​ΠΟΤΕ: Εως 15 Δεκεμβρίου (για τη δήλωση συμμετοχής)

www.wrohellas.gr

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Νέες εφαρμογές για την υγεία

Το παρόν και το μέλλον της εφαρμογής των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας στον τομέα της Υγείας είναι το θέμα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογιών Ασύρματης Επικοινωνίας και Περίθαλψης (MobiHealth 2014). Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιεί η συμπληρωματική Εκδήλωση Καινοτόμων Συστημάτων & Υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν επιδείξεις και παρουσιάσεις νέων προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα, επιχειρήσεις και start-up. Διοργανωτής του MobiHealth 2014 είναι το European Alliance for Innovation, ένας οργανισμός που θέλει να προωθήσει την ανάπτυξη της καινοτομίας μέσω αναδυόμενων τεχνολογιών. 

​​ΠΟΥ: Ξενοδοχείο «The Margi»

ΠΟΤΕ: 3-5 Νοεμβρίου

http://mobihealth.name/2014

TEDxAthens

Ομιλίες που εμπνέουν…

Με τίτλο «Συμπεράσματα» και με τη συμμετοχή ανθρώπων και από τον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τα φετινό TEDxAthens θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 15 Νοεμβρίου. Οι ομιλητές του φετινού TEDxAthens θα μοιρασθούν με το κοινό δικές τους ξεχωριστές ιστορίες, δίνοντας το κίνητρο σε κάθε έναν από το κοινό να σκεφτεί την προσωπική του διαδρομή, τις επιλογές του και τα λάθη που πιθανώς έκανε, ώστε να επαναξιολογήσει τη πορεία του από εδώ και πέρα.

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει μεταξύ άλλων η Αγγλίδα οικονομολόγος Kate Raworth, η οποία ασχολείται με την αναμόρφωση των οικονομικών θεωριών για την προσαρμογή τους στα δεδομένα του 21ου αιώνα, ο ειδικός στο animation και στα ψηφιακά μίντια Don Levy και ο καταξιωμένος designer και ραδιοφωνικός παρουσιαστής θεμάτων τεχνολογίας Dean Johnson.

​​ΠΟΥ: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΠΟΤΕ: 15 Νοεμβρίου

http://2014.tedxathens.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή