Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

Το πυθαγόρειο θεώρημα με 140 αποδείξεις

Μια πρωτότυπη έκθεση με 140 διαφορετικές αποδείξεις του πυθαγόρειου θεωρήματος, καθεμία φιλοτεχνημένη με στοιχεία που παραπέμπουν στην ιστορική και πολιτισμική συγκυρία μέσα στην οποία διατυπώθηκε, φιλοξενεί από τις 24 Νοεμβρίου το Ευγενίδειο Ιδρυμα. Το πυθαγόρειο θεώρημα έχει ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό αποδείξεων στην ιστορία των μαθηματικών, με γεωμετρικές και αλγεβρικές παραλλαγές οι οποίες διαδέχθηκαν η μία την άλλη μέσα σε σχεδόν 2.500 χρόνια από την ανακάλυψή του. Τα 140 χειρόγραφα σε χαρτί τύπου παπύρου φιλοτεχνήθηκαν από τον Παύλο Μωραΐτη, ηλεκτρολόγο μηχανικό και ερασιτέχνη καλλιγράφο, ο οποίος μέχρι τον θάνατό του το 2010 απεικόνισε επίσης καλλιτεχνικά σημαντικές εφευρέσεις όπως και κορυφαίες ανακαλύψεις από την αρχαία ή τη βυζαντινή Ελλάδα.

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: Από 24 Νοεμβρίου

www.eugenfound.edu.gr

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Εργαστήρια για μαθητές

Η Ενωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει εργαστήρια ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν να φτιάχνουν και να προγραμματίζουν τις δικές τους κατασκευές. Σκοπός των εργαστηρίων είναι να εξοικειώσουν τα παιδιά με τη ρομποτική, η οποία συνδυάζει τα μαθηματικά, την πληροφορική, τη φυσική και τη μηχανική. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου και θα διαρκέσει δύο μήνες, με 8 τρίωρες συναντήσεις κάθε Σάββατο. Το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ για το Δημοτικό και 140 ευρώ για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

​​ΠΟΥ: Αθήνα

ΠΟΤΕ: Από τέλη Νοεμβρίου

http://eef.gr

ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Συνέδριο φιλοσοφίας

Στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης, από τον Τομέα Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μέσα από ομιλίες και συμπόσια, θα παρουσιασθούν νέες μελέτες για τις φιλοσοφικές αρχές που βρίσκονται πίσω από τους σημαντικότερους επιστημονικούς κλάδους, αλλά και για τα επιστημολογικά στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στο έργο κορυφαίων αρχαίων και σύγχρονων φιλοσόφων. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες.

​​ΠΟΥ:Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (Τμήμα ΜΙΘΕ)

ΠΟΤΕ: 27-29 Νοεμβρίου

http://greekphilsci.blogspot.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή