«O Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Ήina» στο Πλανητάριο του Ευγενιδείου

«O Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Ήina» στο Πλανητάριο του Ευγενιδείου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φαντασμαγορικός κόσμος του βυθού ζωντανεύει στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με τον «Μαγεμένο Ύφαλο-Kaluoka Ήina» μία εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση που είναι αφιερωμένη στους μικρότερούς μας φίλους άνω των 5 ετών.

Η επίσημη παρουσίαση πραγματοποιείται την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18:00, 19:00 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 17:30 της ίδιας ημέρας.

Ο «Μαγεμένος Ύφαλος» δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποκλειστικά για να προβληθεί σε θόλο Πλανηταρίου. Το άριστο εικαστικό αποτέλεσμα δίνει στον θεατή τη μοναδική αίσθηση πως βρίσκεται στην καρδιά της δράσης… μέσα στο νερό. Παράλληλα το περιεχόμενο της παράστασης αναδεικνύει σημαντικές αξίες, όπως η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, ο σεβασμός για την φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει, ενώ εξηγεί στους νεαρούς θεατές, με τρόπο απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό επιστημονικούς όρους, όπως η παλίρροια, και ο βιοφωσφορισμός.

Για την παρουσίασή του το Ίδρυμα Ευγενίδου, έδωσε μεγάλο βάρος στην άρτια προσαρμογή της παράστασης. Έτσι κάτω από την σκηνοθετική επιμέλεια του Φώτη Πετρίδη, ένα επιτελείο από καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς δάνεισε τις φωνές του στους ήρωες και κατάφερε να προσδώσει στην παράσταση ιδιαίτερη ζωντάνια και ζεστασιά.

Για την ελληνική απόδοση των χαρακτήρων της παράστασης «Μαγεμένος Ύφαλος», δάνεισαν τη φωνή τους οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Χρυσούλα Διαβάτη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ηλίας Λογοθέτης, Χρύσα Παπαδοπούλου, Αργύρης Παυλίδης, Φώτης Πετρίδης, Λουκάς Φραγκούλης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Johnny Vavouras. Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Πασχάλη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το βάθος των ωκεανών κρύβει απίστευτα μυστικά. Ένα από αυτά είναι ο Μαγεμένος Ύφαλος–Kaluoka Ήina. Χάρη στις ιδιότητές του, ο Μαγεμένος Ύφαλος επιτρέπει στους πολύχρωμους κατοίκους του να ζουν ευτυχισμένοι, μακριά από τους ανθρώπους! Ώσπου μία μέρα, ξαφνικά, το ηφαίστειο ξυπνά, εκρήγνυται, ο Μαγεμένος Ύφαλος χάνει τις ιδιότητές του και τα ψάρια μένουν απροστάτευτα στο έλεος των ανθρώπων! Και μένει στα χέρια (εεε συγγνώμη στα πτερύγια) δύο ψαριών, του Άρη Πριόνη και του Λάκη Λιθρίνη, να λύσουν το μαγικό αίνιγμα και να φέρουν και πάλι την ειρήνη στον ύφαλό τους. Μοναδική τους καθοδήγηση, ο πανάρχαιος θρύλος που ζητά να αγγίξουν πρώτα το φεγγάρι. Μα πώς είναι δυνατόν ένα ψάρι να αγγίξει το φεγγάρι; Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι της πιο συγκλονιστικής περιπέτειας που θα ζήσουν τα δύο ψαροφιλαράκια στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους ανατέθηκε και να σώσουν τον "Κaluoka Ήina", τον αγαπημένο τους Ύφαλο! (Παραγωγή Softmachine, Sky Skan 2004)

Σημειώνεται ότι η παράσταση «Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Ήina» θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 με τιμή εισιτηρίου 6 Ευρώ για τους ενήλικες και 4 Ευρώ για τα παιδιά. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή